Forum BC I má osmnáct nadzemních a tři podzemní podlaží a díky efektivnímu dispozičnímu řešení poskytuje více než 18,5 tisíc metrů čtverečních pronajímatelných ploch té nejvyšší kvality. Jako jedna z prvních administrativních budov na Slovensku získal prestižní ekologický certifikát udržitelnosti BREEAM Excellent. Budova je kompletně pronajata - za své sídlo si ji zvolil největší slovenský telekomunikační operátor společnost Slovak Telekom, který zde působí od roku 2013.

HB Reavis v minulosti postavila a v roce 2006 prodala také další bratislavské obchodní a administrativní centrum Apollo Business Center I, z něhož se letos na podzim kvůli rekonstrukci v souvislosti s problémy se statikou museli vystěhovat nájemci.

 

Kupujícím budovy Forum BC I je ČS nemovitostní fond. Jeho správcem je REICO investiční společnost České spořitelny, stoprocentní dceřiná společnost České spořitelny, a.s., která je součástí Erste Group AG. ČS nemovitostní fond je největší a nejstarší podílový fond nemovitostí v Česku. Jeho fondový kapitál přesáhl na konci listopadu 7,5 miliardy korun.

 

"Dokončili jsme významnou investici mimo Českou republiku, která je v souladu s diverzifikací našeho portfolia. Budova Forum BC I patří rozhodně mezi projekty nejvyšší kvality a spolu s tak významným nájemcem, jakým je Slovak Telekom, představuje pro naše investory atraktivní nemovitost," řekl Filip Kubricht, předseda představenstva REICO investiční společnosti České spořitelny.

 

"Jsme nesmírně rádi, že se nám daří úspěšně rozvíjet spolupráci s významnými zahraničními investory. Provedená transakce potvrzuje, že vysoce kvalitně řešené kancelářské projekty, které HB Reavis staví, jsou zároveň hodnotnými komerčními aktivy realitního trhu," řekl Marián Herman, CFO skupiny HB Reavis.

 

Mezinárodní developerská skupina HB Reavis byla založena v roce 1993 v Bratislavě. Působí na klíčových trzích ve střední a východní Evropě (Polsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko), ve Spojeném království a v Turecku. Společnost doposud realizovala celkem 820 000 metrů čtverečních moderních kanceláří, obchodních a zábavních prostor a logistických nemovitostí. Dalších více než 1 milion metrů čtverečních je ve fázi realizace, plánování nebo povolování výstavby. Společnost má celková aktiva 1,83 miliardy EUR s čistou hodnotou 1,024 miliardy EUR. S více než 440 odborníky pracujícími po celé Evropě se HB Reavis řadí mezi lídry na trhu.

 

REICO investiční společnost České spořitelny, a.s. (REICO ČS) byla založena v roce 2006 v Praze a je 100% dceřinou společností České spořitelny, a.s., která je součástí nadnárodní Erste Group AG. Mezi hlavní aktivity REICO ISČS patří poskytování služeb v oblasti investování do nemovitostí, investičních nástrojů na kapitálových trzích a správy majetku ve fondech, a to zejména v České republice a na Slovensku. REICO ISČS obhospodařuje největší a nejstarší podílový nemovitostní fond na českém trhu - ČS nemovitostní fond, jehož fondový kapitál ke konci listopadu 2015 přesáhl 7,5 miliardy korun českých a v roce 2011 obdržel prestižní ocenění od společnosti Fincentrum "Investice roku" (kategorie smíšené fondy).