Certifikát WELL u vnitřního prostředí hodnotí mimo jiné kvalitu vzduchu, vody, podporu zdravého stravování, osvětlení, akustickou pohodu nebo možnosti fitness. „Certifikát je vynikající teoretickou základnou pro každého architektka a workplace konzultanta. Vidíme v něm potenciál, jak pro naše klienty zlepšit celkovou zkušenost, kterou lidé v kancelářích mají,“ uvádí Ing. arch. Jan Andrle.

CAPEXUS díky osvědčení provede klienta celým procesem certifikace jakéhokoliv administrativního prostoru. Certifikaci vydává International WELL Building Institute.

WELL přispěje k tomu, že firmy budou ještě více dbát na kvalitu pracovního prostředí. Certifikace přinese významný benefit pro zaměstnance,“ doplňuje Andrle.

Jan Andrle

Proces získání certifikátu zahrnuje tříměsíční samostudium se závěrečnou zkouškou sestávající ze sta testovacích otázek nejen z oblasti stavebnictví, architektury a designu, ale také z oblasti zdraví s důrazem na wellness v zastavěném prostředí. Testovací otázky jsou vybírány tak, aby prověřily komplexní znalosti kandidáta spočívajících v principech, postupech a aplikacích standardu WELL Building.

CAPEXUS – ilustrační foto projektu MITON

V CAPEXu působí Ing. arch. Jan Andrle od roku 2013, kdy se věnoval především spaceplanningu. Od poloviny roku 2014 působí Andrle na pozici architektka a od roku 2018 oddělení vede. V CAPEXu vytvářel design a spaceplany například pro firmy Allianz, UPC, Tabella nebo RICOH.

O společnosti CAPEXUS

CAPEXUS je předním hráčem na trhu komerčních interiérů ve střední Evropě. Pro klienty využívající kancelářské a obchodní prostory zajišťuje komplexní design & build služby sledující poslední trendy na poli architektury, prostorového uspořádání a interiérového vybavení.

Více než 70 profesionálů, kteří se specializují na architekturu, design, pracovní prostředí, stavební realizaci, technologii budov a dodávku interiérů na klíč, vytvořilo během 8 let na trhu nové pracovní prostředí pro více než 400 firem od velkých korporací po mladé dynamické startupy. Ročně CAPEXUS realizuje více než 130 000 metrů čtverečních prostor.

Zdroj/foto: www.retrend.cz / CAPEXUS s.r.o./Titulní foto CAPEXUS – foto projektu Colonnade