Mnoho zahraničních designérů doporučuje, aby se do kanceláří dávaly umělé květiny. Technologie už dost pokročily, takže dnes je výběr umělek obrovský a navíc jsou opravdu k nerozeznání od originálu. Mají pestré barvy a péče o ně je nulová, což určitě přivítají ve velkých kancelářích.

Designérská společnost CG Design zásobuje velké firmy speciálními umělými rostlinami ve skleněných vázách. Místo vody je na dně vázy průhledný gel, který vodu připomíná. Umělé květiny do CG Design si objednávají televizní produkce pro zkrášlení interiérů v seriálech a inscenacích. Pokud  ale z nějakého důvodu umělé květiny odmítáte, pořád si ještě můžete do kanceláře pořídit rostliny pravé.

Jaké rostliny do kanceláře?

Palmy

Velmi oblíbené jsou nejrůznější palmy, které mají rády světlá místa. Favoritem je datlovník. Pokud má dostatek vláhy, teplo a světlo, tak je spokojený a nic mu nechybí. Další nenáročnou rostlinou je Dracaena, která má exotický vzhled. Jediné, co jí vadí, je stát ve vodě. Proto zálivku nepřehánějte.

Fíkus a kapradiny

V kanceláři by vám neměl chybět fíkus. Čistí totiž vzduch a je odolný proti škůdcům. Kromě toho vypadá krásně a pokud dodržujete pravidelnou zálivku, je téměř nesmrtelný.

Kapradiny také čistí vzduch a navíc ho zvlhčují. Za to ale potřebují větší péči. Chtějí často zalévat, a také rosit listy.

Bromélie jsou nenáročné

Z dalších rostlin, které se vám budou v kanclu vyjímat, bychom rádi zmínili Zamioculcas, Tlustici nebo bromélie. Nejoblíbenější z nich je Tillandsia, která roste na kameni, větvi apod a je velmi dekorativní.

Nemusí vám být v kanceláři smutno. Stačí, když si ji vyzdobíte rostlinou. Pokud se chcete starat, pak vybírejte ze zmíněných květin. Jestliže vám na okně nevydrží živý ani šnytlík, pak zvolte umělou květinu, která bude vypadat roky stále stejně krásně a vás to nebude stát žádnou práci.

Zdroj: www.modernifirma.com