Výrobce antivirových programů – společnost Avast Software – obsadí polovinu velké administrativní budovy v Praze-Pankráci. Při příležitosti dosažení nejvyššího bodu stavby - 50 metrů nad zemí – to oznámila společnost Erste Group Immorent, jež je developerem projektu.

Podle provozního ředitele Avastu Ondřeje Vlčka IT firma letos nabírá 200 nových zaměstnanců. Avast si tak pronajme v Enterprise namísto 11 tisíc zhruba 15 tisíc metrů čtverečních. V současné době zaměstnává Avast kolem 480 lidí v pražské centrále a dalších 70 jinde ve světě, což potvrdila personální ředitelka firmy Kamila Štěpánková.

Enterprise patří mezi dvě největší kancelářské budovy, které budou letos dokončené. Její kapacita je něco přes 29 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch. 120 metrů dlouhá stavba od developera Erste Group Immorent je řešena jako energeticky úsporná. Až čtvrtinu nákladů na chlazení ušetří venkovní žaluzie osazené na všech oknech s možností individuální regulace stínění a pronikání slunečního záření. Celkové výdaje na energie budou v Enterprise v porovnání se srovnatelnou stavbou o čtvrtinu nižší.