Dachser se v Německu stále drží na špici oblíbenosti u zákazníků logistických služeb. V žebříčku „Image Ranking“, který vydává každé dva roky odborný časopis „Verkehrsrundschau”, získal Dachser první místo hned ve dvou kategoriích. V kategorii „Všeobecná nákladní přeprava a sběrná služba“ udělili zákazníci logistických služeb Dachseru 738 z 1000 možných bodů a v kategorii „Logistika potravin a spotřebního zboží“ zajistilo společnosti místo na úplném čele žebříčku skóre 747 bodů. „Jsme velmi rádi, že jsme dokázali znovu obhájit vítězství v obou kategoriích Image Awards,“ říká Bernhard Simon, CEO společnosti Dachser. Ocenění ukazuje, že náš závazek poskytovat kvalitní a odborné služby je trhem velmi pozitivně vnímán. Zároveň nás to také motivuje v našem úsilí i nadále pokračovat.“

 

96 % dotázaných respondentů, kteří jsou zodpovědní za logistiku ve světě průmyslu a obchodu, uvedlo, že dobré jméno poskytovatele služeb hraje významnou roli v rozhodování při zadávání zakázek na přepravy a logistické služby. Zároveň také uvedli, že image poskytovatele logistických služeb je tvořena třemi faktory: poměrem cena/výkon, kvalitou služeb a zákaznickým servisem. Skoro stejně důležitá je dnes pro zadavatele logistických zakázek také problematika tzv. compliance, tedy zda poskytovatel služeb splňuje či nesplňuje všechny státní a firemní normy či předpisy.

 

Výzkumu trhu časopisu „Verkehrsrundschau”, který realizoval institut Kleffmann, se zúčastnilo 400 logistiků s rozhodovací pravomocí z německých společností ze světa průmyslu a obchodu s tím, že hodnocena byla image a známost 79 nejvýznamnějších značek v pěti odvětvích logistického sektoru. Výsledná studie s názvem „Image Ranking Transport- und Logistikdienstleistungen 2016“ hodnotila také image malých a středních dopravců regionálně působících v rámci jednotlivých dílčích trhů, stejně jako reputaci 15 nejdůležitějších logistických regionů.