Celá stavba bude stát 1,5 miliardy korun. V příštím roce, přesněji během posledního čtvrtletí, by měla být dokončena etapa The Blox, tedy první část projektu.

The Blox poskytne kancelářské prostory o rozloze 16 tisíc metrů čtverečních. Ve třech suterénních patrech vzniknouparkovací místa pro 225 aut. Hlavní vstup do budovy bude ústit na Evropskou třídu. Boční pak do revitalizovaného parčíku o rozloze půl hektaru. V parčíku by mělo být i dětské hřiště.

Následovat bude stavba objektu Telehouse, který nabídne 20 000 čtverečních metrů komerčních ploch. Telehouse vznikne díky přestavbě telefonní ústředny v ulici Generála Píky. Tento projekt by měl být dokončen v roce 2016. Budova se bude skládat ze šesti nadzemních a čtyř podzemních pater.

Centrum vznikne u zastávky metra

Centrum Downtown Dejvice zaplní prostor vedle hotelu Diplomat u výstupu ze stanice metra. Společnost bpd development, která výstavbu centra zahájila, už nyní jedná o pronájmu kanceláří s prvními zájemci.

Pozemek, kde dlouho plánované administrativní centrum vznikne, patří Praze 6. Výstavba se ale nelíbí opozici.

Společnost bpd development investuje do developerských projektů, ale také přímo do nemovitostí zejména v České republice. Zabývá se projektováním a výstavbou komerčních i rezidenčních nemovitostí.