Hala S3 byla dokončena na podzim 2023, nedávno získala certifikaci Breeam Excellent a nyní zná svého nájemce. Internetový obchod bezvapostele.cz, který se zabývá prodejem postelí, matrací, roštů, ale také dalšího nábytku a příslušenství, v něm vybuduje centrální prodejní sklad pro celou Českou republiku a Slovensko.

Ideová koncepce našeho parku vychází z toho, že chceme, aby byl místem, kde se daří byznysu. Je navržen tak, aby tu vedle sebe působila výroba, logistika, servis, administrativa i prodej, a to pro nájemce z různorodých segmentů. Věříme, že tato pestrost, ve které vnímáme jistý prvek udržitelnosti, je pro nájemce atraktivní,“ říká Aleš Zacha, šéf developmentu P3.

V prvních dvou etapách vzniklo v P3 Ostrava Central celkem šest budov. Přístupné jsou jak z kruhového objezdu na Rudné, tak sjezdem z Místecké. „Nás sortiment je objemný a skladové zázemí běžného obchodu je pro něj nevyhovující. Hledali jsme proto skladové prostory, které budou mít dobrou dostupnost, dostatečnou kapacitu a zároveň umožní zákazníkům prohlídku zboží, pohodlné parkování a snadné nakládání,“ prozrazuje Vladimír Hodina, obchodní ředitel Bezvapostele.cz. Obchod, který nabízí postele a matrace především české nebo slovenské výroby, má skladem na 500 produktů a denně expeduje 30-50 paletových zásilek prostřednictvím vlastních aut a smluvních přepravců. Do nových prostor by se měl přesunout letos na konci léta.

V uvedeném obchodně-průmyslovém parku působí již řada firem, mnohé kromě skladování využívají prostory variabilně. Linde Material Handling má v ostravském P3 park prodejnu, půjčovnu, servis a předváděcí centrum manipulační techniky. Společnost Tefcold, distributor chladírenského vybavení, má vedle skladu také zákaznický showroom a rozsáhlé administrativní zázemí, do kterého se přesunula centrála společnosti. V parku působí rovněž distributoři hraček (Canpol babies), novin (PNS) anebo piva (Zítek).

P3 Ostrava Central vzniká na brownfieldu v místě bývalé surovinové skládky ve Vítkovicích. V prvních dvou etapách P3 postavila již 60.000 m2 ploch pro podnikání, další výstavba bude následovat v příštích letech. Kromě budov v parku vzniká i nová dopravní infrastruktura. Pro budoucí napojení na městskou hromadnou dopravu jsou zde vybudovány i tzv. zálivy pro autobusové zastávky. Do místa se vrací zeleň, v okolí budov jsou pro zaměstnance nájemců k dispozici lavičky, work-outové hřiště nebo krytá kuřárna.