Hlavní výhodou, kterou Corso Court přináší svému okolí a jeho obyvatelům, je prostorná veřejně přístupná zahrada s místy k sezení i pódiem pro konání akcí. Součástí zahrady je rozmanité vybavení, jako je Wi-Fi připojení, nabíjecí zásuvky nebo šachové a ping-pongové stoly. Je perfektním místem pro konání akcí. Před Vánoci společnoti Expedia a Skanska uspořádaly v zahradě vánoční trhy, na kterých si jejich zaměstnanci a obyvatelé Karlína mohli vychutnat občerstvení, koupit výrobky chráněných dílen nebo se zaposlouchat do vánočních koled v podání místních školáků.

 

Corso Court je velmi inovativní projekt. U budovy jsou k dispozici kola na vypůjčení a také elektromobil, který mohou sdílet různí uživatelé, projekt tak podporuje alternativní způsoby dopravy. Veškeré služby v budově a jejím okolí jsou propojeny mobilní aplikací, kterou mohou používat nájemci budovy i obyvatelé Karlína.

 

Společnost Skanska v budově nejen sídlí, ale byla i jejím developerem a generálním dodavatelem. Poté, co se Skanska rozhodla využít 56 % budovy jako své sídlo, podepsala nájemní smlouvu na více než 7 500 m2 (42 % rozlohy budovy) v červnu 2015 i společnost Expedia. Budova Corso Court tak byla stoprocentně obsazena ještě před svým dokončením. Třetím nájemcem v budově je My Food Market, restaurace uplatňující iniovativní koncept nabízející zdravé stravování.

 

Zdravé stravování je součástí zdravého pracovního prostředí, které zaměstnancům budova nabízí. Společnosti Expedia i Skanska vědí, že pracovní prostředí je jedním z faktorů, které jim pomáhají získat a pomoci udržet talentované zaměstnance, a tato skutečnost se odráží jak uvnitř celé budovy, tak v jejím okolí.

 

„Velmi si ceníme partnerství se společností Expedia, je pevným základem obchodního úspěchu budovy Corso Court. Společnost Expedia je také vynikajícím důkazem, že pracovní prostředí slouží jako nástroj pro motivaci zaměstnanců. Se společností Expedia a díky jejímu úžasně kreativnímu konceptu využití kancelářských prostor jsme budovu společně vyzdvihli na vyšší úroveň,“ říká Marie Passburg, generální ředitelka společnosti Skanska Propety Czech Republic.

 

Budova Corso Court právě získala certifikát LEED Platinum, byla ohodnocena 86 body, což je nejvyšší skóre mezi projekty spekulativních developerů v České republice. Kromě významného snížení provozních nákladů, zelená řešení přinášející přímé výhody uživatelům budovy jsou například používání materiálů uvolňujících jen nízký objem chemikálií, více denního světla a výhledy z okna, systém větrání zajišťující příjemné prostředí nebo sensory pro zjišťování přítomnosti oxidu uhličitého, které zaručují, že jeho koncentrace nepřekročí komfortní míru.

 

Společnost Expedia zahájila svou činnost v České republice před 5 lety, začínala v roce 2011 s 50 zaměstnanci. Dnes má společnost přibližně 400 zaměstnanců, kteří poskytují své služby lidem na cestách i hoteliérům a také zajišťují interní podporu dalším pobočkám společnosti Expedia po celém světě. Expedia, Inc. (NASDAQ: EXPE) je jednou z předních světových společností působících v oblasti cestovního ruchu, vlastní rozsáhlé portfolio online značek, jako jsou Expedia.com, Hotels.com nebo Hotwire.

 

Skanska je celosvětově jedna z největších společností poskytujících služby v oblasti stavebnictví, komerčního a rezidenčního developmentu a PPP projektů. Na vybraných trzích ve Skandinávii, Evropě a USA působí více než 58 tisíc jejích zaměstnanců. Skupina Skanska vstoupila na český a slovenský trh v roce 2000 a zabývá se výstavbou dopravní infrastruktury, veřejných zařízení a inženýrských sítí, vyrábí vlastní produkty a zajišťuje si zdroje pro výstavbu.