„Projekt se stavebním povolením přímo na stanici metra nebo v jejím blízkém sousedství v prime kancelářských lokalitách, tak jako je umístěn projekt Green Point, patří dnes spíše mezi výjimečné developerské příležitosti. Mnoho zajímavých projektů bylo zobchodováno v posledních 12 až 18 měsících, příkladem může být Metronom v Nových Butovicích, City Deco a City Element na Pankráci nebo Corso v Karlíně. Proto věříme, že o Green Point bude ze strany developerů velký zájem a podaří se nám jej v letošním roce úspěšně zobchodovat,” vysvětluje Jan Hospodář, Head of Sales & Acquistions společnosti CBRE.

Projekt Green Point je jediným kancelářským projektem se stavebním povolením v této lokalitě, který bude představen na trhu v letošním roce. Stává se proto ojedinělou příležitostí pro developery jak získat kancelářský projekt ve velmi žádané lokalitě. CBRE očekává o Green Point velký zájem.

V poslední době realizovaly své nové projekty v lokalitě Smíchova například developerské společnosti Skanska či Immorent, celkově tak lokalita Smíchov-Anděl nabízí 164 500 m2 moderních kancelářských ploch. CBRE předpokládá, že díky dobré dopravní dostupnosti bude i tato lokalita hrát jednu ze zásadních rolí na pražském kancelářském trhu. Z dlouhodobého hlediska čeká Smíchov rozsáhlá revitalizace v oblasti bývalého železničního nádraží. Smíchov se tak množstvím nabízených komerčních ploch během pěti až sedmi  let vyrovná takovým lokalitám, jako jsou Butovice – Stodůlky či Karlín.