Úkolem navrhnout pracovní prostředí pro jejich tým pověřili pražské Studio Perspektiv. Zadání bylo formulováno jasně – vytvořit kanceláře podporující firemní kulturu s výjimečným prostorem pro setkávání.

Studio Perspektiv – WebSupport Bratislava – pracoviště

Základní deska

Silnému vizuálnímu stylu světa Websupport a jejich komunikaci přes blogy, vlogy či podcasty se dá velmi lehko podlehnout. Neodolali tomu ani architekti a pracoviště poskládali jako základní desku počítače – základ digitálního světa. Do neutrální laděné sdílené plochy vložili jednotlivé funkční části. Prostory pro týmy přebrali barevnost děl grafika Pavla Nováka. Práce se škálováním barev a reflexemi neonů v nekonečných zrcadlech dodala kancelářím na více místech osobitou hloubku komiksového obrázku.

Studio Perspektiv – WebSupport Bratislava – pracoviště jako základní deska počítače

Business/Casual

Již před překročením prahu dveří je vidět, že na třetím patře sídlí svobodná a otevřená firma. Průhled do hlavní zasedací místnosti a pohodlná nika na sezení obložená dřevem patří jedné ze dvou větších oddychových zón. Orientace v prostoru je jednoduchá, chodba intuitivně vede návštěvníky do komunitního prostoru ústícího na terasu. Ten se stal od prvních dnů oblíbeným centrem kanceláře i mimo pracovní dobu. “Obývák” který se pravidelně přeměňuje na přednáškový sál, poskytuje možnost nahlédnout dovnitř nejen IT nadšencům ale i veřejnosti. Velký barový stůl sbližuje lidi, rychle se stal vyhledávaným místem společných snídaní a obědů. Použité materiály jakými jsou smrkové latě či válcovaný plech bez povrchové úpravy mají za cíl potlačit vnímání formálního byznys prostředí daného budovou. Rekonstrukce kanceláře proběhla jen s malým zásahem do technologického vybavení po předchozím nájemci, otevřený strop má svůj vlastní charakter.

Studio Perspektiv – WebSupport Bratislava – barový stůl

Cílem architektů bylo v projektu zprostředkovat atmosféru pohody rodinného domu na kterou byli všichni zaměstnanci zvyklí.

Produkty

skleněné příčky: Verti / www.verti.sk nábytek na míru: Spaceplan / www.spaceplan.sk podlahy: PROINTERIÉR / www.pro-interier.cz svítidla: Smartlight / www.smartlight.sk svítidla: repasované Zumtobel konferenční stoly: Master & Master / www.masterandmaster.eu grafický návrh Pavel Novák tapeta: Cole & Son

Zdroj/foto: www.retrend.cz / www.linka.news/Jakub Skokan a Martin Tůma z BoysPlayNice