„Jde o opatření obecné povahy, které omezuje nebo zakazuje v nezbytném rozsahu stavební činnost ve vymezeném území. A to v případě, že by mohla ztížit nebo znemožnit budoucí využití území podle připravované územně plánovací dokumentace, jestliže bylo rozhodnuto o jejím pořízení nebo o pořízení její změny," vysvětluje vedoucí odboru koncepce a rozvoje olomouckého magistrátu Marek Černý.

„Bohužel se domníváme, že představitelé Rady města podlehli populistickému volání nátlakových skupin. Investor se bude proti tomuto rozhodnutí Rady města bránit všemi dostupnými právními prostředky,“ říká mluvčí projektu Šantovka Juraj Aláč.

 

Pozměněný územní plán v místě nedaleko nákupní Galerie Šantovka má umožnit stavbu dominanty o maximální výšce do čtyřiceti metrů, která nebude konkurovat historickému jádru. Výškovým limitem pro ostatní stavby je 28 metrů. Od ledna výškové limity přestanou platit, město bohužel o návrhu změny výškové regulace v novém územním plánu bude teprve jednat s úřady. Přesné datum, kdy bude připravený ke schválení, nelze zatím odhadnout.

 


Zdroj: http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/olomoucka-radnice-nechce-santovka-tower-planuje-stavebni-uzaveru-20151120.html

Šantovka Tower je kromě nákupní galerie a plánovanou bytovou a administrativní výstavbou jednou z částí proměny bývalého areálu MILO, na které začal investor pracovat před více než deseti lety.