Na pražském Václavském náměstí v nové budově Flow Building otevřel ve čtvrtek svou první prodejnu na českém trhu irský oděvní řetězec Primark. Nová pobočka je největším obchodem značky v regionu, kde se prodejny nacházejí již ve slovinské Lublani, v polské Poznani a Varšavě.

Ve třech patrech na ploše 4 600 m2 nabídne Primark módu, kosmetiku i domácí potřeby. Zákazníci při nákupu mohou využít celkem 35 pokladen, 56 kabinek a bezplatné Wi-Fi připojení. V nabídce je nejen kolekce jaro/léto, ale také licencované produkty od Disney, Marvelu nebo basketbalové NBA či udržitelná móda pod značkou Primark Cares.

Otevření prodejny vyvolalo velký zájem zákazníků, fronty se tvořily před samotným otevřením už od rána.

Otevřením pražské prodejny vzniklo pro místní ekonomiku více než 300 pracovních míst. Zároveň Primark zvyšuje i atraktivitu Václavského náměstí. Tím, že dokáže přivést do lokality významné množství zákazníků, zvyšuje se podle společnosti zájem retailerů o maloobchodní prostory v blízkém okolí.

První česká pobočka je již 396. prodejnou Primarku na 14. trhu. „Pro společnost se jedná o důležitý nový trh, jelikož pokračujeme v expanzi do střední a východní Evropy a budujeme v tomto regionu síť nových prodejen,“ popsal Maciej Podwojski, oblastní manažer pro Polsko, Slovinsko a Českou republiku. Další prodejna je plánována na Slovensku, v Polsku, kde budou otevřeny v Krakově a Katovicích, a v roce 2022 přibude také v Brně.

 

Zdroj://