Cena podle informací společnosti Colliers dosáhla výše přibližně 50 milionů eur (asi 1,4 miliardy korun) a stala se tak největším obchodem na kancelářském trhu tohoto roku v České republice.

 

Novým majitelem je tuzemský nemovitostní fond, který zastupuje společnost MINT Investments. Transakce představuje první akvizici tohoto domácího fondu, který zastupuje soukromé české investory, informuje poradenská společnost Colliers International.

 

„Touto akvizicí jsme velice potěšeni. Olbrachtova 9 nabízí jedinečnou kombinaci vysoce kvalitní kancelářské budovy a silné lokality, vynikající mix nájemců, snadný přístup a výbornou viditelnost,“ říká Sebastien Dejanovski z MINT Investments. „Je to další vynikající příklad pokračující expanze kapitálové základny českého investičního trhu, tedy trendu, který bude pokračovat i v dohledné budoucnosti,“ dodává ředitel investičního oddělení Colliers Chris Sheils.

 

Kancelářská budova třídy A, která byla postavena v roce 2002, nabízí 19 000 čtverečních metrů kancelářských a maloobchodních prostor ve 12 patrech. Mezi klíčové nájemce patří Státní fond životního prostředí ČR, Opel, Provident Finance a Raiffeisen Bank.

Prodávající strana byla zastupována společnostmi Colliers International, Schöenherr a KPMG, kupujícího zastupovaly společnosti White & Case a KPMG.