“JTRE vždy postupuje, na jakémkoli projektu, ve smyslu příslušných zákonů a strategických materiálů města a je proto přirozené, že bylo územní rozhodnutí potvrzeno. Jsme rádi, že se správnost a oprávněnost našich postupů potvrdila. Vnímáme to tak, že zásahy do průběhu povolovacího procesu, které náš postup zpochybňovali, mohou mít různou motivaci. Proto jsme nadále za otevřenou komunikaci ať už s magistrátem, městskou částí a Bratislavany. Nyní nás v projektu Eurovea 2 čeká ještě získání více stavebních povolení,” říká výkonný ředitel JTRE Pavel Pelikán.

Přípravné práce na projektu Eurovea 2 pokračují a v současnosti probíhá odstraňování environmentální zátěže. Eurovea 2 si dodnes vyžádala víceleté přípravy, během kterých společnost JTRE intenzivně komunikovala se zástupci magistrátu, městských částí, se zástupci jejich odborných útvarů, s vlastníky dotčených nemovitostí i s veřejností.

Eurovea 2 – Bratislava SK

Cílem JTRE je komplexní řešení v zóně Eurovea 2 a její širším okolí. Výsledkem toho je i pokračování přípravy vybudování centrálního městského tramvajového okruhu v trase Šafárikovo náměstí, Pribinova, Košická s napojením na Ružinovská Radiální a Trnavské mýto. S umístěním tramvajové tratě jsou koordinovány všechny projekty vznikající v zóně EUROVEA CITY. JTRE klade velký důraz i na kvalitní veřejné prostory, které koncepčně řeší a navrhuje pro EUROVEA CITY renomovaná španělská architektka Beth Galí.

“Pevně ​​věřím, že Eurovea 2 již v roce 2022 přinese rozšíření nábřeží ve stylu jak si ho Bratislavané a všichni návštěvníci mimořádně oblíbili,” dodal Pavel Pelikán.

Zdroj/foto: www.retrend.cz / J&T REAL ESTATE, a. s.