„Po spuštění výroby v nové karosárně Audi Q7 a položení základního kamene karosárny Porsche oznamujeme třetí velkou investici v tomto roce. Pro Slovensko to znamená nová pracovní místa v oblasti nejmodernějších technologií v zemi," uvedl předseda představenstva slovenské divize Volkswagenu Albrecht Reimold v Bratislavě u příležitosti položení základního kamene nové montážní haly.

 

V nových výrobních prostorách na ploše kolem 90 000 metrů čtverečních automobilka zaměstná 400 pracovníků v jedné směně. Projekt je součástí pětiletého balíku investic do slovenského závodu Volkswagenu v objemu 1,5 miliardy eur.

Volkswagen ve své bratislavské továrně zahájil letos v květnu výrobu v nové karosárně, do které investoval 600 milionů eur. Na jaře automobilka také začala s výstavbou další karosárny, na kterou vynaloží půl miliardy eur.

 

Slovenská divize Volkswagenu v současnosti vyrábí kromě modelu Audi Q7 také automobily Volkswagen Touareg a části vozu Porsche Cayenne. Do výrobního portfolia továrny patří také malé automobily Škoda Citigo, Seat Mii a Volkswagen up!, které jsou postaveny na stejné platformě. V příštím roce začne Volkswagen na Slovensku vyrábět karoserie pro SUV Bentley Bentayga.

 

Automobilový průmysl je jedním z hlavních tahounů ekonomiky Slovenska. Země loni potvrdila pozici největšího producenta aut na obyvatele, ačkoliv celková výroba vozidel v zemi klesla na přibližně 973.000 vozidel z rekordních téměř 988.000 aut v roce 2013.

 

Slovensko loni potvrdilo pozici největšího producenta aut na obyvatele, ačkoliv celková výroba vozidel v zemi klesla na přibližně 973.000 vozidel z rekordních téměř 988.000 aut v roce 2013. - See more at: http://www.svetprumyslu.cz/volkswagen-zahajil-v-bratislave-stavbu-karosarny-za-pul-mld-eur/#sthash.cE1jWLKm.dpuf

  Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/vw-stavi-na-slovensku-halu-za-osm-miliard-pro-vyrobu-porsche-cayenne-1255373#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

 


Zdroj: http://www.denik.cz/ekonomika/volkswagen-stavi-na-slovensku-novou-halu-za-300-milionu-eur-20151215.html