S výběrem nejvhodnější lokality pomáhala portugalskému výrobci realitní konzultační společnost CBRE. Část své investice si díky investiční pobídce od Ministerstva průmyslu a obchodu zprostředkované agenturou CzechInvest bude moci Simoldes Plasticos postupně odečíst ze své daně z příjmu. „Agentura CzechInvest zprostředkovala pro Simoldes Plasticos investiční pobídku ve formě slevy na dani z příjmů právnických osob. Postupně si tak bude moci odečíst část své investice,“ uvedl Karel Kučera, generální ředitel agentury CzechInvest.

Továrnu o rozloze 22 tisíc metrů čtverečních v městské části Lipovka připraví na míru společnost Panattoni Europe ČR. Portugalská firma hodně usilovala o to, aby mohla novou fabriku postavit právě v blízkosti škodováckého závodu v Kvasinách. „Jsme přesvědčeni, že je to pravé místo nejen pro dodávky do Škoda Auto, ale i dalším výrobcům ve střední a východní Evropě. Je tu odpovídající infrastruktura a dostupné technologické know-how,“ říká Jaime Sa, CEO společnosti Simoldes Plasticos.

Plochu pro nový závod připravila česká skupina Accolade, s výběrem nejvhodnější lokality pomáhala výrobci poradenská firma CBRE.

Simoldes Plasticos už je přítomna například ve Španělsku, ve Francii, ale i v sousedním Polsku. Díly dodává Volkswagenu, Škodě Auto, Audi, Toyotě, Renaultu, Fordu a dalším značkám.

Automobilka Škoda Auto zaznamenala loni nejen rekordní výrobu aut, ale i nejlepší hospodářské výsledky ve své historii. Za celý rok vydělala 18,4 miliardy korun. Firma chystá v příštích letech přijmout 2300 lidí.