Citlivou a účelnou renovaci navrhl architektonický ateliér A8000. Majitelem objektu je investiční a developerská společnost PASSERINVEST GROUP, která jako odpovědný městský investor neustále rozvíjí areál BB Centra a modernizuje stávající objekty tak, aby trvale nabízely prvotřídní služby. Zároveň zkvalitňuje městské prostředí díky budovaným parkům, dětským hřištím a místům určeným ke sportu a relaxaci. Celková investice do rekonstrukce Budovy A byla ve výši 500 mil. Kč.

BB Centrum – Budova A, lobby

Nejvýraznějším zásahem je úprava fasády – původní omítku nahradily hladké plechové kazety v bílé barvě, předsazená ocelová konstrukce směrem na Vyskočilovu ulici je zvýrazněna tyrkysovým nátěrem. Nově je na střeše v 7. nadzemním podlaží vybudována střešní zahrada o rozloze 1 400 m2 s altánky, vzrostlou zelení a odpočinkovými zónami a další zelené plochy v prosklených atriích v přízemí. Rekonstrukce Budovy A probíhala od dubna 2017 do října 2018.

BB Centrum – Budova A, terasa

Čistota a jednoduchost dispozičního řešení budovy byla zachována, stejně jako prosklený vršek atria, kterým celou budovou prostupuje přirozené světlo. Budova je nově vybavena šesticí výtahů s inteligentním cílovým řízením a pro vytápění a chlazení je použit plošný sálavý stropní systém aquatherm black. Původní pult recepce ve tvaru bílé améby byl nahrazen dle zadání nájemce, aby tvarem i barevnou kombinací odpovídal značce MONETA Money Bank.

BB Centrum – Budova A

Během rekonstrukce Budovy A byla provedena oprava přilehlých chodníků a byl vybudován přechod pro chodce přes Vyskočilovu ulici i nový záliv pro autobusovou zastávku MHD. MONETA Money Bank má v přízemí své centrály pobočku s bankomaty a pro veřejnost otevřenou samoobslužnou kantýnu Perfect Canteen.

„Budovu A jsme postavili v roce 2002 jako třetí projekt vznikajícího areálu BB Centrum. Svému účelu sloužila 16 let, nicméně technologie i trendy se mění a bylo nyní potřeba investovat do rozsáhlejších úprav. Chceme trvale udržovat vysoký standard BB Centra, a to nejen rozsahem nabízených služeb, ale i udržením prvotřídní kvality dříve postavených kancelářských budov,” říká k rekonstrukci Radim Passer, zakladatel a generální ředitel Passerinvest Group.

Zdroj/foto:www.retrend.cz / Crest Communications, a.s.