Moderní víceúčelový projekt kombinující design 21. století s nejmodernějšími technologiemi se nachází v srdci historického obchodního centra staré Prahy, na Václavském náměstí 47. Po dokončení v roce 2020 nabídne takřka 15 000 metrů čtverečních kancelářských prostor třídy A 
a 6 000 metrů čtverečních vysoce kvalitních maloobchodních prostor.

Vzhled rohové budovy je inspirovaný ideou proudů energie, jež se vlní vzhůru po její fasádě a navazuje na dlouhodobý cíl developera ochraňovat a rozvíjet bohatství pražské architektury. 

The Flow Building

James Woolf vysvětluje, co stojí za novým jménem budovy: „Praha se etablovala jako jedno z předních hlavních evropských měst. Proudí sem toky investic, probíhají zde významné obchodní transakce, město zažívá příliv talentů, nových technologií, nápadů a kreativních myšlenek z celého světa. Naším cílem bylo zachytit ducha tohoto nepřetržitého koloběhu města, jeho ‚flow’, právě v naší nové budově na Václavském náměstí. Ta se zároveň stává vrcholem naší ambice vytvořit nový ikonický architektonický odkaz, nastavit novou environmentální normu a odpovídajícím způsobem doplnit pražské urbánní dědictví. Jméno ‚The Flow Building’ podle nás vše výše zmíněné výstižně shrnuje zapamatovatelným způsobem.”

The Flow Building – interiér

Během posledních 25 let úspěšného investování v České republice se společnost Flow East zaměřovala na renovace prémiových historických budov a na moderní výstavbu. Flow East vlastní portfolio prvotřídních komerčních a rezidenčních nemovitostí a luxusních hotelů. Je dlouhodobým investorem vlastnícím a spravujícím veškeré své nemovitosti.

O společnosti Flow East

Flow East a.s. je dlouhodobý soukromý investor vlastnící portfolio prvotřídních komerčních, maloobchodních a rezidenčních nemovitostí v Praze a v přilehlých oblastech o celkové rozloze přesahující 200 000 m2. Společnost působí v České republice od roku 1990, kdy byla založena současným majitelem Jamesem Woolfem, britským občanem s českými kořeny. Stávajícím vlajkovým projektem společnosti je výstavba nového prvotřídního kancelářského a maloobchodního objektu „The Flow Building“ na pražském Václavském náměstí v hodnotě 2 miliard korun českých. The Flow Building poskytne uživatelům tři patra maloobchodních prostor a sedm pater energeticky efektivních, udržitelných kanceláři třídy A. To vše na 2 500 m2 podlahové plochy v každém z pater, v nové ikonické budově se střešní terasou poskytující výhled na Pražský hrad.

Zdroj/foto: www.retrend.cz / BEST Mediální společnost, s.r.o.