Budova Váci Corner Offices byla dokončena v roce 2014 a disponuje 21 150 m² kancelářských ploch. Je držitelem certifikátu energetické úspornosti BREEAM Excellent a nabízí efektivní design, stejně jako přátelské a atraktivní pracovní prostředí. Nedávno se administrativní komplex Váci Corner Offices stal nositelem ocenění „Kancelářská budova roku podle názoru nájemců" portálu iroda.hu.

 

Pronájem kancelářských prostor se dařil v poměrně rychlém tempu, takže na konci roku 2015 byla budova Váci Corner Offices téměř kompletně obsazena. Mezi nájemce patří mezinárodní a renomované maďarské společnosti, jako například tři dceřiné společnosti MVM Group, CRH Hungary, Sony Europe, Mylan, Intrum Justitia nebo GlobeNet a Statlogics (obě společnosti jsou součástí Asseco Group). Zároveň je sídlem i maďarské pobočky HB Reavis.

 

„Akvizice Váci Corner Offices dokonale zapadá do investiční strategie naší nejnovější investiční platformy cílící na střední, východní a jihovýchodní Evropu. Jedná se o naši první transakci na budapešťském trhu, přičemž nás velmi těší, že jsme rovnou získali jednu z prémiových kancelářských budov v perspektivní lokalitě Vácké ulice. Ideální umístění budovy v kombinaci s oživením trhu s nemovitostmi představuje skvělé vyhlídky pro naše investory," řekla Lila Pateraki, ředitelka investic společnosti Zeus Capital Management.

 

„Váci Corner Offices je vysoce kvalitní kancelářský komplex s prestižními nájemci. Oba tyto faktory přispěly k úspěšnému uzavření dohody v rekordním čase. Těší nás velký zájem, který se o budovu Váci Corner Offices strhl, i když pro nás nebyl překvapením. Jednali jsme s řadou renomovaných mezinárodních i domácích investorů a nakonec jsme se k vzájemné spokojenosti dohodli se společností Zeus Capital Management. Jsme pyšní na to, že naše stavba přilákala do Budapešti nový zahraniční kapitál a očekáváme rušný i zbytek roku. V blízké budoucnosti plánujeme v Budapešti uvést nový projekt o velikosti 130 000 m² a navázat tak další kapitolou na naše úspěšné portfolio komerčních nemovitostí ve střední a východní Evropě," uvedl Marian Herman, finanční ředitel společnosti HB Reavis.

 

Na transakci spolupracovala poradenská společnost CBRE Hungary a financována byla bankou UniCredit Bank Hungary.

 

Mezinárodní developerská skupina HB Reavis byla založena v roce 1993 v Bratislavě. Působí na klíčových trzích ve střední a východní Evropě (Polsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko), ve Spojeném království a v Turecku. Společnost doposud realizovala celkem 864 000 metrů čtverečních moderních kanceláří, obchodních a zábavních prostor a logistických nemovitostí. Dalších více než 1 milion metrů čtverečních je ve fázi realizace, plánování nebo povolování výstavby.  Společnost má celková aktiva 1,83 miliardy EUR s čistou hodnotou 1,024 miliardy EUR.

 

Zeus Capital Management je mezinárodní soukromá investiční společnost specializující se na investice do nemovitostí. Společnost založená v roce 2007 je plně integrovaná profesní organizace, která provádí správu majetku a nemovitostí, jež jsou součástí realitních portfolií a řízeny jednotlivými týmy v klíčových regionech. Prostřednictvím své sítě a přidružených subjektů je Zeus Capital Management v současné době aktivní v Evropě, na Středním východě a ve Spojených státech.