„V loňském roce vznikla celá řada úžasných kancelářských realizací, které si zaslouží soutěžit o prestižní ocenění, kterým titul ‚Kanceláře roku‘ bezpochyby je. Vidíme, že nyní samotný koncept a užití kanceláří prochází u velké části firem změnou paradigmatu. O to důležitější je docenit firmy, které se v současné nelehké době snaží vytvořit to nejlepší zázemí pro své lidi. Každá doba má svá specifika a jménem poroty mohu vyjádřit očekávání, že se letos opravdu těšíme na realizace, které vznikly v době pandemické. Svým způsobem jsou totiž začátkem nového trendu,“ říká Radek Procházka, Managing Partner společnosti Prochazka & Partners a zakladatel soutěže Kanceláře roku.

Důvod přesunu slavnostního galavečera z ledna na léto je nasnadě – i díky plánované vakcinaci očekáváme jak lepší epidemiologickou situaci, tak i možnost organizovat akce pod širým nebem. Prestiž soutěže, rostoucí počet přihlášených i kvalita realizací si zaslouží adekvátní podobu slavnostního galavečera.

Kanceláře roku – BusinessLink

„Naše soutěž je po právu tím nejprestižnějším oceněním v oblasti kancelářských realizací. Od svých počátků jsme prošli neuvěřitelnými změnami a odborná porota má každoročně čím dál těžší roli při hlasování o tom, kdo v dané kategorii zvítězí. Každoročně totiž roste, jak počet přihlášených projektů, tak i jejich kvalita. Soutěžící interiéry kvalitou svého pracovního prostředí s přehledem uspějí i v mezinárodní konkurenci. Velmi mě zajímá, jak pandemie a vyšší podíl práce z domova ovlivnila realizace, které se letos budou ucházet o ocenění ‚Kanceláře roku‘,“ říká Petr Zahálka, obchodní ředitel společnosti ProInterier a člen odborné poroty soutěže Kanceláře roku.

Výjimečné kancelářské interiéry firem v České republice letos soutěží v devíti kategoriích, do kterých se mohou soutěžící přihlásit:

Nejlepší regionální kancelář Kancelář nad 5.000 m2 Kanceláře finančních institucí Advokátní kanceláře IT kanceláře Poradenské kanceláře Kanceláře 21. století Hub & Co-working kanceláře Employee friendly kanceláře

Pomyslnou desátou kategorií pak je speciální Cena poroty, udělovaná napříč všemi soutěžními kategoriemi. Jejím cílem je ocenit výjimečný přínos pro architekturu a design.

Kanceláře roku – NanoEnergies

„V rámci hodnocení soutěžních realizací se zaměřujeme i na kvalitu pracovního prostředí. Tu bezpochyby ovlivňuje i výběr kvalitního typizovaného i atypického nábytku. V souvislosti s aktuálními hygienickými opatřeními ve firmách jsme navíc svědky většího dělení pracovního prostoru. Díky tomu se tak vytváří zázemí a místa pro setkávání pro jednotlivé týmy,“ dodává Jiří Zavadil, Managing Director společnosti Vitra a porotce soutěže Kanceláře roku.

Kromě kvalitního vybavení přispívá ke spokojenosti a vyšší produktivitě zaměstnanců i nižší hladina hluku v kancelářích.

„Doposud se kancelářské firmy zaměřovaly primárně na snižování hluku v open-space prostorech. Nově, vlivem Covid-19, dochází nejen k využívání mobilních odhlučněných pracovišť pro jednoho i více pracovníků, ale také k intenzivnějšímu rozdělování celých kanceláří na menší celky, mj. díky akustickým proskleným příčkám. V takto vytvořených menších místnostech pak vzrůstá zájem o prvky potlačující ozvěnu jako jsou stropní obklady či dokonce akustické obrazy na zdi. Pozitivním výsledkem všech těchto úprav je zvýšení bezpečnosti a produktivity pracovníků v kancelářích,“ říká Jaroslav Vendl, spoluzakladatel společnosti SilentLab a porotce soutěže Kanceláře roku.

Kanceláře roku – AirBank

O soutěži Kanceláře roku

Soutěž kanceláře roku vznikla v roce 2016 a nyní probíhá již její 5. ročník. Odborná porota hodnotí interiéry z hlediska výjimečnosti a designu prostor, inovace (technologické, materiálové, praktické), atmosféry prostředí, a především kvality pracovního prostředí. Napříč všemi kategoriemi oceňuje atraktivitu pracovního prostředí a nakolik je kancelář příjemným místem k bytí, což nabývá na významu hlavně vzhledem k tomu, jak velkou část svého času většina z nás tráví v kanceláři. Vítězové budou vyhlášeni na závěrečném galavečeru během léta v zahradách Paláce Žofín, na který budou pozvání zástupci všech přihlášených společností. Více o soutěži na novém webu www.kancelareroku.cz.

O společnosti Prochazka & Partners

Společnost Prochazka & Partners v roce 2013 založil Radek Procházka a dnes je vedoucí společností výhradně zaměřenou na zastupování nájemců v oblasti komerčních nemovitostí. Poskytuje komplexní servis pro nájemce v segmentech Offices a Industrial (přejednání, relokace, expanze, nákup či výstavba na klíč) a svým klientům zajišťuje i architektonické a projektové poradenství a management (Design & Build). Společnost od roku 2016 vyhlašuje také odbornou soutěž Kanceláře roku.

Source:// Retrend