Nová administrativní budova Red Court kompozičně doplňuje kancelářské objekty areálu RUSTONKA a novostavbu centrály J&T Banky. Red Court bude pátou budovou komplexu, který se nachází na pozemcích bývalých Pražských strojíren, v Praze 8 – Karlíně. Novostavba usiluje o udělení certifikátu LEED Gold, přičemž v březnu 2019 úspěšně získala příslušný pre-certifikát.

OBERMEYER HELIKA působí v této lokalitě od roku 2016 a jsme rádi, že máme příležitost podílet se na jejím dalším rozvoji,“ uvádí Ing. Josef Knížek, hlavní inženýr projektu společnosti OBERMEYER HELIKA a.s.V červnu 2021 budova získala stavební povolení a my pracujeme na dokumentaci pro provedení stavby pro Generálního dodavatele GeosanGroup. Realizace stavby bude zahájena v červenci 2021 a dokončena by měla být do konce roku 2022.“

Red Court je pojat jako solitérní stavba

Administrativní budova Red Court bude umístěna na pozemku vymezeném ulicemi U Rustonky, Voctářova a Švábky. Stavba bude mít čtvercový půdorys se třemi podzemními a osmi nadzemními podlažími. Hlavní vstup do budovy je kompozičně umístěn naproti průhledům z areálu RUSTONKA. Red Court je pojat jako solitérní stavba. Barevné řešení fasád koresponduje s okolními budovami a je navrženo v cihlových odstínech.

Dispoziční řešení budovy charakterizuje vysoká míra flexibility tak, aby byla uspokojena co nejširší škála požadavků budoucích nájemců na půdorysná uspořádání. Provozy kancelářské budovy, retailu a služeb budou odděleny, jejich fungování bude dispozičně nezávislé. V přízemí bude situováno vstupní lobby s recepcí a nájemní jednotky se samostatným vstupem z parteru. Parkovací stání, sklady a technologické zázemí objektu budou umístěny v podzemních podlažích. Součástí projektu je i pobytová terasa v 9. patře.

O společnosti OBERMEYER HELIKA

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším architektonickým, projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti architektury, projektování, konstrukcí a dopravních staveb, šetrných budov, projektového managementu a odborného technického poradenství.

Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží rezidenční komplexy, obchodní centra, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, objekty sloužící zdravotnictví a lázeňství, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť.

Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí.

Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990−1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.