"Protože Synthesia nabízí v rámci tzv. SemtinZone ještě řadu pozemků pro další investory, rádi bychom jí pomohli. I když je nezaměstnanost v současné době na nízké úrovni, stále je řada těch, kteří by rádi našli uplatnění, a toho lze dosáhnout nejlépe právě vznikem nových pracovních míst,“ uvedl při své návštěvě chemičky primátor města Pardubice Martin Charvát. Podle něj nabízí Synthesia aktuálně k využití jen v rámci Geoportálu města více než 13 hektarů pozemků. „V souvislosti s rozvojem průmyslové zóny se výhledově hodláme zapojit také do pomoci při posílení dopravní infrastruktury v Semtíně a v Rybitví. Dojde-li v budoucnu také ke splavnění Labe až do Pardubic, osobně vidím jako strategicky vhodné místo pro přístav právě u semtínské chemičky,“ dodal k tomu primátor Martin Charvát.

„Jsme velmi rádi, že město Pardubice iniciuje vznik Memoranda a že nás chce podpořit v naší snaze o rozvoj nevyužitých území. Brownfieldy, které se v areálu nacházejí, jsou připravené ve formě parcel s kompletně zavedenými inženýrskými sítěmi. Zájemci o podnikatelský záměr tak u nás mají jednoduchou cestu k výstavbě vlastních výrobních, nebo skladových objektů,“ uvedl generální ředitel společnosti Synthesia Josef Liška, který primátora Pardubic provedl také výrobou a seznámil ho s rozsáhlými ekologickými opatřeními, které společnost realizuje.

 

Jedná se o největší průmyslovou zónu s nejpropracovanější infrastrukturou na území Pardubického kraje. Její tradice sahá až do období těsně po první světové válce. Současná podoba areálu vznikla a rozvíjí se na pozemcích a v objektech, které byly, nebo jsou, ve vlastnictví akciové společnosti Synthesia, a.s. Nemovitosti, uvolněné díky restrukturalizaci Synthesie, jsou postupně nabízeny k prodeji nebo pronájmu soukromým podnikatelským subjektům. Celý areál má rozlohu 7,5 km2.

Dnes působí v průmyslové zóně více než 120 společností, zabývajících se vlastní výrobní a obchodní činností. Tyto společnosti využívají infrastrukturu areálu i služby poskytovaných společností Synthesia. Díky své strategické poloze, kompletní infrastruktuře a poskytovaným službám SemtinZone je vhodným místem pro podnikání v logistice, lehkém a těžkém průmyslu, obchodě, službách a řadě dalších oborů.

zdroj: www.pardubice.eu a www.semtinzone.eu