Cílem bylo navrhnout barevně i materiálově sladěný atraktivní interiér, který splní nároky co do počtu pracovních míst. "Chtěli jsme, aby se v nových kancelářích snoubila identita společnosti spolu s pohodlím pro naše zaměstnance. Realita dokonce předčila naše očekávání," říká o návrhu Dominik Štros, General Manager firmy Colonnade.

Klient v tomto případě ponechal velkou míru volnosti a důvěry, a tak se mohla naplno projevit kreativita architektky z firmy CAPEXUS. Celý interiér je laděn do výrazných barevných odstínů s využitím neobvyklých tvarů. Klasický kancelářský prostor se tak proměnil v inspirativní prostředí nejen pro práci.

Účelem projektu z funkčního hlediska bylo i začlenění dostatečného množství úložných prostor a akustických prvků. Tyto prvky společně s dostatkem zeleně openspace ozvláštnily a zútulnily.

Vzhledem k dnes tolik důležitému zaměření na pohodlí najdou zaměstnanci v relaxační zóně kromě kavárenského koutku i vybavení, které slouží k protažení. Mimo jiné jde o žebřiny, stepper, jógamatku, gymbally, patovací koberec či šipky.

Relax zóna s cvičebními a hravými prvky Relax zóna s cvičebními a hravými prvky | Foto: Petr Andrlík

V prostoru recepce použila architektka dřevěné lamely se zelení, které prostor rozdělují. Právě díky použitému dřevodekoru působí vstupní prostor nadčasovým a odlehčeným dojmem.

Moderní recepce společnosti Colonnade s posezením a dělícími dřevěnými lamelami se zelení. Moderní recepce společnosti Colonnade s posezením a dělícími dřevěnými lamelami se zelení. | Foto: Petr Andrlík

"Celý návrh je provázen rozvolněnou linií oblouků, která se propisuje v kobercích, akustických i truhlářských prvcích. Tímto elementem je celý prostor určitým způsobem provázán a sjednocen," říká o svém návrhu architektka Tereza Kondělková.

Odlišení jednotlivých oddělení společnosti architektka nápaditě promítla do neobvyklého řešení koberců. Základ tvoří koberec v šedé barvě, jež vymezuje koridory a společné prostory. Jednotlivá oddělení pak definují barevné koberce, které z šedého základu vybíhají ve vlnách.

Ty pak proplouvají až do prostoru recepce, kde je doplňuje koberec ve tvaru kruhu, jehož dominanci podtrhuje sezení v podobě dvou ikonických křesel Actiu Badminton. Kobercový kruh se následně opakuje i v části openspace, která je vhodná ke kratším schůzkám.

Zbarvení koberců se propisuje do barevnosti vinylů v kuchyňkách i do barevného akcentu samotné kuchyňské linky.

Openspace s barevně sladěnými úložnými prostory a akustickými prvky Openspace s barevně sladěnými úložnými prostory a akustickými prvky | Foto: Petr Andrlík

Hravost zasedacích místností tvoří tematická výzdoba zobrazující kanadské hudební interprety - Leonarda Cohena, Bryana Adamse, Avril Lavigne a Simple Plan. "Nechtěli jsme další tuctovou zasedací místo Praha, Bratislava, Brno, Ostrava, Varšava, a tehdy nás napadlo využít některé z kanadských pop-rockových hvězd. Máme neuvěřitelnou odezvu," komentuje výzdobu, která rezonuje s původem firmy, Dominik Štros.

Zasedací místnost s motivem Bryana Adamse Zasedací místnost s motivem Bryana Adamse | Foto: Petr Andrlík

Sedly by vám podobné kanceláře? Oslovte architekty a workplace konzultanty ze společnosti CAPEXUS a objednejte si nezávaznou konzultaci.

 

(source: aktualne.cz)