Společnost SGL působí v areálu CTPark Plzeň již od roku 2006, odkud zajišťuje komplexní logistické služby pro řadu firem v plzeňském regionu. V letošním roce tím také oslaví 10 let od založení své pobočky v České republice. „Naše společnost úspěšně rozšiřuje portfolio zákazníků z řad výrobních společností, které kontinuálně zvyšují svoji výrobu a rozhodnou se využívat našich služeb v oblasti předvýrobní logistiky, Just-In-Time, Just-In-Sequence, předmontáže a dalších logistických činností s přidanou hodnotou. Mohou se tak soustředit více na své rozhodující výrobní aktivity, a šetřit tím cenný prostor pro další expanzi produkce,“ řekl Tomáš Mucka, generální ředitel společnosti SGL Europe. Nové nájemní prostory zajistila pro společnost realitně-poradenská agentura 108 AGENCY, Martin Šumera z průmyslového týmu agentury k transakci uvedl: „Se společností SGL dlouhodobě spolupracujeme a jsme velmi rádi, že se na nás obrátila i v případě své expanze v plzeňském areálu. Navzdory omezenému množství skladových kapacit v regionu a rostoucí ceně jejich pronájmu, se podařilo s rozšířením prostor dosáhnout rovněž příznivých nájemních podmínek.“

 

CTPark Plzeň patří do sítě CTParků, kterou vlastní a provozuje developerská společnost CTP a do níž náleží více než 60 prémiových obchodních parků v celé střední Evropě. Na ploše 42 hektarů poskytuje park celkem 174 000 m2 moderních komerčních ploch vhodných pro skladování, lehkou výrobu jako i další obchodní činnosti. Je strategicky umístěn v blízkosti centra města Plzně, odkud je výborně dostupný veřejnou hromadnou dopravou a odkud rovněž nabízí snadné dopravní napojení na dálnici E50/D5 ve směru do Německa a Prahy. „CTPark Plzeň patří mezi nejvyhledávanější obchodní adresy ve střední Evropě a také od začátku roku se nám zde podařilo uzavřít řadu významných transakcí. Tou je i expanze společnosti SGL, která poskytuje logistické služby například společnosti Hisense, čínskému výrobci televizorů, jež zde nedávno také započala výrobu. V současné době je areál plně obsazen a probíhá dokončování několika posledních jednotek, které budou k dispozici v červnu letošního roku. To jen dále dokazuje ekonomickou prosperitu města Plzně a tohoto regionu,” doplnil Jaroslav Kaizr, obchodní ředitel společnosti CTP.

 

Sumisho Global Logistics Europe, GmbH je přední japonský poskytovatel 3PL / 4PL služeb působící v Evropě. Jako dceřiná společnost SUMITOMO CORPORATION zajišťuje nejen podporu korporátní logistiky, ale poskytuje logistické služby rovněž třetím stranám. Své služby dále doplňuje o poradenství v mnoha oborech podnikání s cílem především optimalizovat náklady firem během jejich obchodních aktivit. Pobočky společnosti se nacházejí v Plzni, Düsseldorfu a Londýně.