Od ledna 2018, kdy společnost Amazon oznámila, že zúročila seznam severoamerických měst na pouhých 20 poboček s ohledem na to, že bude hostit své druhé ústředí, společnost CoreLogic pro správu nemovitostí pečlivě zvažuje, co by mohlo dát jedno město nad ostatní.

Od jeho předpovědí na trhu na počátku roku 2018 - doktor Frank Nothaft, hlavní ekonom pro CoreLogic - byl správný ve své předpovědi, že Amazon by pravděpodobně zvolil oblast Washingtonu, DC. Navíc a naposledy Shu Chen společnosti CoreLogic napsal blog o nabídce bydlení a cenách pro finálové města Amazon HQ2.

Nyní, když se Amazon rozhodl pro HQ2, zdá se, že velký počet technických pracovníků, přístup na letiště a veřejnou dopravu a lobbování mohou být jedním z faktorů při výběru lokalit lokality HQ2.

CoreLogic uvádí, že zaměstnanci společnosti Amazon HQ2, kteří se pohybují do těchto dvou oblastí, naleznou následující podmínky na trhu s bydlením:

Zvýšení ceny o 1,7 procenta v New Yorku a 3,2 procenta ve Washingtonu, DC metro oblasti za uplynulý rok.
Růst jednorázového nájemného v New Yorku vzrostl o 2,5 procenta a v minulém roce o 2,3 procenta ve státech Washingtonu, DC.
Na prodej bydlení zásoby pěti měsíců v New Yorku a tři měsíce ve Washingtonu, metropolitní oblasti DC, ve srovnání s 3,5 měsíce celostátně.
Střední ceny domů ve výši 470 000 dolarů v New Yorku a 410 000 dolarů v metropolitních oblastech ve Washingtonu, což je přibližně dvojnásobek průměrné domácí ceny ve výši 225 000 dolarů.
Amazon již uvedl, že pro dokončení školního areálu a aktualizace okolních oblastí pro tyto nové lokality bude trvat několik let, ale nyní se může objevit i jiná diskuse.

Budou domácí ceny v New Yorku a severní Virginii růst? Bude dostatek bydlení pro nové zaměstnance? Příliv zaměstnanců je povinen přinést změny do měst a sousedních měst. Infrastruktura bude určitě ovlivněna a mohou dojít k jiným socioekonomickým výkyvům.

(source: worldpropertyjournal)