Projekt 180 milionů EUR, který dosahuje 70 000 m² GLA, bylo vyvinuto společným podnikem Sonae Sierra a Caelum Development a byl slavnostně otevřen v září 2016. Nákupní centrum zahrnuje více než 200 obchodů, 23 restaurací, multiplexní kino a podzemní parkoviště s kapacitou až 2600 vozů. Skupina Futureal nyní zintenzivňuje svou činnost v Rumunsku prostřednictvím dceřiné společnosti na bydlení, Cordia. Společnost v nedávné době oznámila investiční plán ve výši 50 milionů EUR v Bukurešti na příští rok, který je součástí dlouhodobého plánu pro místní trh. Divize Cordia plánuje dodávat asi 500 bytů ročně, určených pro středně a středně vysoké segmenty.

 

"Prostřednictvím našeho partnerství s Caelum jsme přispěli k rozvoji realitního projektu, který se stal jedním z nejdůležitějších nákupních center v Bukurešti. Na trhu s nemovitostmi v Rumunsku vidíme významný potenciál, pro který jsme navrhli dlouhý "Parcului20 je pilotní projekt z našeho rezidenčního portfolia, který činí investice ve výši 40 milionů EUR, který se bude rozvíjet v průběhu tří let," uvedl Gabor Futo, zakladatel skupiny Futureal.

 

"Investiční rozpočet společnosti Cordia Romania na příští rok činí 50 milionů EUR, část z ní bude věnována rozvoji kondominia Parcului20 a další část dalších investičních aktivit včetně získání nových pozemků. plánujeme vybudovat v příštích letech 1.300 bytů, které se nacházejí v pokročilých diskusích o dalších dvou nemovitostech, které se nacházejí v centrální části severní části Bukurešti, odhadujeme, že se udržuje tempo 500 bytů ročně, "uvedl generální ředitel společnosti Cordia Romania Mauricio Mesa Gomez.

( source: Europe Real Estate)