„Jde o významný milník ve vývoji naší společnosti. V roce 2004 jsme v Brně začínali se stovkou lidí, od té doby jsme se rozrostli na největší centrum Zebry v Evropě. Jen letos jsme rozšířili naše řady o 10 % více než loni a podobný růst očekáváme i v dalších letech. Proto jsme se rozhodli investovat a přestěhovat se ze čtyř různých budov do větších prostorů přímo v centru Brna,“ říká Ivo Knoflíček, finanční ředitel společnosti Zebra.

CTP, které je největším průmyslovým developerem ve střední a východní Evropě, poskytlo společnosti kanceláře o ploše přes 7 800 metrů čtverečních, z čehož necelých 700 metrů čtverečních tvoří venkovní prostory. Budova mimo jiné z hlediska udržitelného přístupu splňuje i nejvyšší ekologické standardy.

Pracovníci firmy s více než padesátiletou historií budou díky tomu využívat moderní a vysoce flexibilní prostory vylepšené nejen místy pro odpočinek, ale i nadstandardními hygienickými prvky. Těšit se mohou i na posilovnu, pracovní kavárnu a tři venkovní terasy. „Díky snadné dostupnosti pracoviště hromadnou dopravou bude nové působiště pro naše zaměstnance atraktivnější,“ tvrdí Ivo Knoflíček.

Vlněna byl dříve jedním z nejvýznamnějších textilních podniků v zemi. Založen byl v roce 1988. Podnik navázal a využíval budovy či stroje řady tradičních brněnských i mimobrněnských textilních továren. Po roce 2008 se však technický stav areálu začal rapidně zhoršovat. Památkáři neuspěli se svou snahou o zapsání na seznam kulturních památek a budova byla v roce 2016 zbourána.

Od roku 2016 pak ze strany společnosti CTP probíhá výstavba několika nových a moderních domů, kam se mají postupně nastěhovat celosvětově významné firmy. V současné době areál brněnské Vlněny využívají zejména IT společnosti. Patří mezi ně i Oracle nebo Avast. Součástí komplexu je osm moderních kancelářských budov z pera architekta Václava Hlaváčka i plně zrekonstruovaný neorenesanční Bochnerův palác.