„Naše společnost učinila strategické rozhodnutí, které jí umožní generovat dlouhodobé příjmy nejen prostřednictvím vlastních developerských projektů, ale také na základě akvizic již existujících nemovitostí. Avenir Business Park se těší dlouhodobému zájmu ze strany významných mezinárodních nájemců, kteří na projektu oceňuji jak jeho vysokou kvalitu, tak umístění v lokalitě s vynikající občanskou vybaveností. Rád bych využil této příležitosti a poděkoval profesionálům, kteří nás při této transakci podpořili: advokátní kanceláři Dentons, OMC Consulting za technické poradenství a KPMG za daňové a finanční služby,“ říká Doron Klein, ředitel společnosti AFI Europe pro Českou republiku.

Katarína Brydone, vedoucí investičního oddělení v realitně-poradenské společnosti CBRE, dodává: „Tato transakce potvrzuje, že kancelářský trh je zdravý a navzdory současné pandemii také stále aktivní. Vnímáme silný zájem investorů o kvalitní aktiva. Jsme rádi, že jsme při této transakci mohli zastupovat prodejce, a blahopřejeme společnosti AFI Europe k rozšíření svého portfolia kancelářských nemovitostí.“

Avenir Business Park je držitelem zelené certifikace BREEAM. Nabízí prémiové kancelářské prostory s flexibilním uspořádáním od 200 do 3 500 metrů čtverečních. Komplex zaujímá strategickou polohu na půli cesty mezi centrem města a mezinárodním letištěm Václava Havla s vynikajícím dopravním spojením jak automobilem, tak veřejnou dopravou.

 

 

AFI EUROPE Czech Republic je předním investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí. V České republice společnost působí od roku 1997, kde dokončila celou řadu úspěšných projektů: nákupní centra Palác Flora a AFI Palác Pardubice, rezidenční komplexy Korunní Dvůr, Tulipa Rokytka, Tulipa Modřanská rokle a Tulipa City nebo logistický park D8 European Park. Na poli kancelářských nemovitostí dosud realizovala tři fáze administrativního centra Classic 7 Business Park, AFI Karlín, AFI Vokovice a AFI City 1. V procesu výstavby je rozsáhlé portfolio nájemních bytů, které vyrostou v projektech Tulipa Karlín v Praze 8, Tulipa Třebešín v Praze 3 a v multifunkčním areálu AFI City na městském brownfieldu v Praze 9 u stanice metra Kolbenova.

 

Zdroj:// AFI Europe