CA Immo, renomovaný investor a developer se zaměřením na moderní kancelářské nemovitosti v hlavních městech střední Evropy, aktuálně dokončil výstavbu dvou prémiových kancelářských budov v areálu River City Prague, který se nachází ve vyhledávané části Karlína v oblasti Rohanského nábřeží. Výstavba začala v září roku 2019 a celková investice CA Immo dosáhla cca 65 milionů euro.

 

Andreas Quint, ředitel společnosti CA Immo, komentuje: „Realizace kancelářských budov Mississippi House a Missouri Park jako udržitelných, inovativních a zdraví podporujících nemovitostí dokonale podtrhuje náš důraz na odpovědné investování v duchu strategie ESG, kterou uplatňujeme napříč celou naší skupinou pod heslem „Tomorrow Proof“. Naším cílem je aktivně přispívat k dosažení globálních cílů v oblasti klimatu, stejně jako našim nájemcům nabízet vysoce kvalitní kancelářské prostory v prestižních lokalitách v centru měst.“

 

„S Mississippi House a Missouri Park získává kancelářský kampus River City Prague svou finální tvář. Naši dlouhodobou vizi na přeměnu původně zapomenutého brownfieldu v prosperující lokalitu, která se stane nedílnou součástí města, se tak podařilo dovršit. Z mého pohledu je na tomto projektu skutečně jedinečné prolínání moderního kancelářského prostředí s přírodou, které je patrné jak při procházce po promenádě podél řeky Vltavy, tak třeba při posezení v našem komunitním parku. Neváhám říct, že obě nové budovy vytváří nový standard pro atraktivní a zdravé kancelářské prostředí, které má šanci oslovit vysoce inovativní, nadčasové a ekologicky odpovědné společnosti. Věřím, že klienti naše ambice vytvářet a spravovat takové nemovitosti, kde lidé rádi pracují, jistě ocení,“ komentuje Václav Jonáš, ředitel CA Immo v Praze.

 

Dokončený komplex River City Prague dohromady čítá pět prémiových kancelářských budov: Amazon Court, Nile House, Danube House, Mississippi House a Missouri Park s celkovou pronajímatelnou plochou 84 000 m2. Samotný areál, stejně jako nedaleké Karlínské náměstí, nabízí nespočet možností pro trávení volného času – na výběr je z široké škály obchodů, restaurací a kaváren, nechybí ani napojení na síť cyklostezek. Kampus zapadá přesně do dlouhodobé strategie CA Immo, která spočívá v budování vysoce kvalitních a nadčasových kancelářských nemovitostí, které poskytují příjemné pracovní prostředí a zároveň splňují přísná kritéria udržitelnosti.

 

Budova Mississippi House dohromady disponuje 13 380 m2 pronajímatelných ploch a Missouri Park 7 370 m2. Mezi první potvrzené nájemce patří mezinárodní poradenská společnost ADASTRA, právní kancelář Allen & Overy a mezinárodní skupina BATIST Medical Holding. Stěhování do nových prostor proběhne ve 3. čtvrtletí letošního roku.

 

Obě budovy jsou výjimečné jak z hlediska architektury, tak technologických řešení. Navrženy byly jako dvojčata a disponují osmi nadzemními a dvěma podzemními podlažími určenými pro parkování s kapacitou 230 stání. Jsou vysoce energeticky účinné, kdy průměrná odhadovaná roční spotřeba primární energie bude o více než 50 % nižší, než je česká norma. Toho docilují mimo jiné pomocí využívání geotermální energie jako primárního zdroje pro vytápění a chlazení. Mezi další faktory patří prosklená fasáda z trojitého izolačního skla, inteligentní LED osvětlení s dynamickým ovládáním teploty barev a intenzity světla či inteligentní ovládání vnitřního klimatu s monitorováním CO2.

 

Za architektonickým návrhem, který podtrhuje genius loci tohoto unikátního místa na břehu řeky Vltavy, stojí dánské studio Schmidt Hammer Lassen.

 

Pro více informací navštivte:

www.mississippihouse.cz

www.missouripark.cz

www.rivercityprague.cz

www.facebook.com/RiverCityPrague/