CA Immo eviduje silnou poptávku nájemců po svých pražských kancelářských nemovitostech. Po podepsání dalších dvou nájemních smluv v nově postavených administrativních budovách Mississippi House a Missouri Park v kampusu River City Prague zůstává k dispozici pouze 40 % volných prostor, přičemž tři čtvrtiny z nich jsou již rezervované třemi dalšími nájemci. Výstavba obou objektů byla dokončena v červenci 2021. Celkem disponují 20 750 m2 kancelářských ploch k pronájmu a nacházejí se v jedné z nejvyhledávanějších kancelářských lokalit v Praze - Karlíně. Během prvních devíti měsíců roku 2021 společnost CA Immo uzavřela dohromady 15 nájemních smluv, což představuje téměř 18 500 metrů čtverečních moderních kancelářských prostor v jejích 7 kancelářských nemovitostech v Praze.

 

Václav Jonáš, ředitel CA Immo v Praze, uvádí: „Navzdory nejistotě na kancelářském trhu, patrné v roce 2020 a během první poloviny roku 2021, nyní s potěšením sledujeme, že kancelářští nájemci pokračují v plánovaných aktivitách a v mnoha případech také významně rozšiřují své prostory. Z našeho pohledu zůstává pražský trh silný a stabilní, což potvrzuje i několik úspěšně uzavřených pronájmů v rámci našeho českého portfolia z poslední doby. Zejména smlouvy uzavřené v projektech Mississippi House a Missouri Park ukazují, že v post-covidové době bude kvalita kancelářských prostor důležitější, než kdykoliv předtím. Naše zkušenost s pronájmy v River City Prague potvrzuje, že společnosti budou do budoucna upřednostňovat vysoce atraktivní prostory v nejlepších lokalitách s bohatou občanskou vybaveností, které motivují lidi k osobní přítomnosti v kanceláři.

 

Mississippi House a Missouri Park přivítají dva nájemce: společnost Pure Storage, rozšiřující své nájemní prostory v rámci areálu River City Prague o dalších 3 200 m2, a společnost Novo Nordisk, která se do atraktivní lokality Karlína nově stěhuje. Mezi dalšími nájemci jsou ADASTRA, Allen & Overy a BATIST Medical Holding, kteří se již nastěhovali do svých zbrusu nových prostor a využívají moderní kancelářské prostředí, které jim CA Immo dodalo na klíč. Oba noví nájemci se budou stěhovat během druhého a třetího čtvrtletí roku 2022.

 

Během prvních devíti měsíců roku 2021 společnost CA Immo uzavřela celkem 15 nájemních smluv, což představuje téměř 18 500 m2 moderních kancelářských prostor v 7 kancelářských nemovitostech v Praze. Mezi největší transakce, které společnost nedávno uzavřela, patřilo prodloužení nájemních smluv se společnostmi Ford a Procter & Gamble v budově Nile House. Ta je součástí kampusu River City Prague, přičemž se pyšní oceňovaným architektonickým řešením a zelenou certifikací LEED Gold.

 

Praha představuje pro CA Immo jeden z klíčových trhů. Investice do českého portfolia společnosti zahrnují 5 budov v areálu River City Prague (Danube House, Nile House, Amazon Court, Mississippi House a Missouri Park) v Praze 8 - Karlíně, a dále Kavčí Hory Office Park v Praze 4 - Pankráci a Visionary v Praze 7 - Holešovicích. K 30. červnu 2021 (před zahrnutím Mississippi House a Missouri Park, které byly dokončeny v červenci 2021) činila účetní hodnota pražského investičního portfolia s cca 130 000 m2 pronajímatelných ploch přibližně 390 mil. euro (tj. přibližně 8 % z celkové účetní hodnoty všech nemovitostí ve vlastnictví CA Immo).