Nové a vylepšené prostory budou uzpůsobené nejnovějším kancelářským trendům vyplývajícím i z pandemické situace

Řeč je konkrétně o větších otevřených prostorech, zároveň ale oddělených. Část z nich má zaměstnancům zajišťovat dostatek prostoru pro práci, druhý typ je určený pro odpočinek a setkávání se s ostatními. V obou případech ale bude prostředí čím dál méně formální.

Obavy z přenosu jakýchkoli virů ve společnosti už zůstanou, proto bude tendence zajistit mezi lidmi více prostoru. Kanceláře budou připomínat jakýsi obývák,“ předpovídá nejnovější trendy obchodní ředitel a člen představenstva Petr Hampl a pokračuje: „Už to nebudou malé místnosti, kde jsou lidé vyskládaní v řadách těsně vedle sebe, ale naopak se budou měnit v otevřené prostory, kde bude i mnohem větší porce neformálního sezení.

Třetí typ firem menšího a lokálnějšího charakteru se vrátí se do svých kanceláří ve stejném rozložení jako předtím a budou pokračovat, jako by se nic nestalo,“ navazuje Kejval. Z nejnovějších požadavků klientů také vyplývá čím dál větší posun k otevřeným pracovním prostorům, tzv. coworkingům. Ty vycházejí z uvolněného kavárenského prostředí, které je nabité tvořivostí.