Nakonec zvítězila vize investora KKCG Real Estate Group (KKCG REG) a ateliéru Aulík Fišer Architekti, kteří v roce 2018 začali na složitém pozemku budovat kancelářsko-obchodní komplex přímo nad stanicí metra Bořislavka. Složitosti parcely se nezalekli, naopak z ní čerpali inspiraci. Geometrie budov odkazuje právě na ni.

Dnes je po třech letech výstavby téměř hotovo a společnost ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka slavnostně Bořislavka Centrum otevřela a 4. června se do jeho obchodních pasáží podívají i první zákazníci. Investice do projektu přesáhla 3,5 miliardy. Je to dosud největší realitní projekt skupiny.

 

„Krystaly na Bořislavce jsou naším dosud největším projektem a jsme na něj velmi hrdí. Jde totiž o hodnotnou soudobou architekturu, která urbanisticky dotváří tuto část Prahy 6,“ říká Petr Pujman, generální ředitel KKCG REG. „Přestože pandemie brzdila některé práce, jsem rád, že se nám podařilo 30. dubna stavbu zkolaudovat. Splníme také původní plán a uvedeme letos celý komplex do plného provozu,“ dodává.

\

Pandemie podle něj nezabrzdila ani zájem o pronájem. Například kancelářské plochy jsou už kompletně pronajaté. Na třiceti tisících metrech čtverečních budou i nová sídla firem ze skupiny KKCG. Na Bořislavku se tak v nejbližší době přestěhují zaměstnanci společností KKCG, KKCG REG, Sazka, SAZKA Group, MND, KKCG Technologies a dalších.

A na podzim přesunou do skleněných krystalů své kanceláře také společnosti jako Škofin, Pražská vodohospodářská společnost, IGT Czech Republic nebo MM&C. Komplex zahrnuje také obchodní pasáž o zhruba deseti tisících metrech čtverečních.

 

Zdroj:// Forbes