Co je moderní kancelář?

Začněme tím, že definujeme, co je moderní kancelář. Podle kancelářských webových stránek, jako je Bizfluent, moderní kancelář podporuje otevřené dispozice, spolupráci, tvořivost, méně divizí a wellness zaměstnanců. Navíc slavní psychologové jako Herzberg také zdůraznili, že získání správných pracovních podmínek je mimořádně důležité, pokud chcete, aby vaše pracovní síla zůstala motivována.

 

KLADY:

Moderní kancelář obvykle obsahuje moderní kancelářský nábytek, jako jsou vysoce kvalitní ortopedické kancelářské židle. Nepochybně budou vaše zaměstnance chráněný před vývojem dlouhodobých nepříjemných problémů s páteří. Kancelářského nábytku tohoto typu také pomáhá vaší společnosti vypadat prestižní a upmarket.

Zvláštní pozornost je věnována i tomu, že většina moderních kanceláří ponúka pracovníkem moderní pracovní stolek, který má také možnost přeměnit se na stojící stůl. Tyto výškově nastavitelné psací stoly jsou vynikající investicí, protože pravděpodobně udržují své pracovníky v dobré kondici.

CO JE TRADIČNÍ KANCELÁŘ?
Na rozdíl od moderní kanceláře bude kancelář tradičního stylu poměrně nevýrazná. Za prvé, v tomto typu kanceláře nebude k dispozici žádný inovativní kancelářský nábytek. Mezi kolegy přítomnými na pracovišti bude také viditelnější rozdělení. Najdete zde také soukromé kabiny rozmístěné v kanceláři a autonomní způsob práce bude častější v tradiční kanceláři.

KLADY:
Bude to nákladově efektivnější s  minimální úsilí. To vám následně umožní soustředit se na další aspekty podnikání, a ne na starosti o potřeby moderní kanceláře.

NEVÝHODY:
Buďme realističtí, někteří lidé zřídka chtějí pracovat ve staromódní kanceláři. To platí zejména pro millennial pracovníky, kteří by byli v moderní kanceláři lepší a produktivnější. Také je těžší prodat svou značku klientům, pokud vypadá jako zastaralá, takže se necítí být ochotni s vámi pracovat.

CELKOVÉ HODNOCENÍ:
Po důkladné analýze mezi moderním stylem a tradičním stylem kanceláře je jasné, že oba přinášejí řadu pro a proti. Zatímco se moderní pracoviště soustřeďuje více na to, jak vytvořit pro kolegy inspirativní pracovní prostředí, tradiční kancelář se věnuje více na práci ve robotickém kancelářském prostředí.

(source: calibre)