Brose CZ je největší výrobní lokací skupiny Brose, se zaměřením produkce na sedadlové struktury, elektrické motory a pohony a mimo jiné i zámky bočních a zadních dveří. Česká pobočka drží v rámci skupiny Brose statut tzv. „lead plant”, tedy vedoucího závodu. Připravují a realizují se zde pilotní projekty, které se následně implementují v dalších lokacích.

Brose CZ je tak významným a stabilním zaměstnavatelem v Moravskoslezském i Zlínském kraji, přičemž aktuálně pracuje pro společnost více než 3 000 zaměstnanců. V Brose CZ také působí několik oddělení tzv. centrálních funkcí. Jedná se například o controlling, finance, nákup nebo IT – tato oddělení poskytují podporu všem závodům skupiny Brose na celém světě. V nově vznikajících kancelářích v ostravském projektu Nová Karolina Park vznikne středisko sdílených služeb, kde bude ve zmíněných oblastech pracovat přibližně 200 zaměstnanců.

O projektu Nová Karolína Park

Administrativní objekt Nová Karolina Park je citlivě umístěn v nově urbanizovaném území Ostravy v blízkosti Masarykova náměstí a tvoří pomyslnou vstupní bránu směrem od historického jádra města. Developerem projektu je joint venture společností PASSERINVEST GROUP a GEMO OLOMOUC. Architektonický návrh projektu vzešel z dílny CMC architects od autorů Víta Másla a Davida R. Chisholma.

Celý projekt se rozkládá na 32 hektarech plochy v šesti nadzemních podlažích a nabízí téměř 24 600 m2 prvotřídních kancelářských ploch. Ty jsou v přízemí doplněny o 3 700 m2 ploch vhodných pro obchody, služby i gastronomii. V podzemním podlaží se nachází 279 parkovacích míst určených pro uživatele budovy. Nová Karolina Park je certifikována jako zelená budova dle BREEAM (BRE Environmental Assessment Method). Britský certifikát BREEAM patří k prestižním metodikám certifikace zelených budov v Evropě.

O společnosti Passerinvest Group

Passerinvest Group, a. s., je ryze česká investiční a developerská společnost založená a vedená Radimem Passerem. Passerinvest Group považuje za svou společenskou odpovědnost působit jako oborová ale i společenská autorita jak v roli dlouhodobého partnera města s cílem proměny často neutěšeného území v příjemnou a uživatelsky přívětivou lokalitu, tak v roli vzdělávací, podporující i moderující ve společenský důležitých oblastech, jakými jsou například rozvoj ČR prostřednictvím dopravní iniciace nebo edukace v oblasti zdraví a lidských hodnot. Passerinvest Group je jako odpovědný urbanistický developer spojována od roku 1998 převážně s BB Centrem v Praze 4, které je jedním z největších a nejúspěšnějších urbanistických projektů nejen v České republice, ale v celé Evropě.

Zdroj:// Retrend