Společnost Weber vyrábí venkovní grily, grily pro barbecue i doplňkový sortiment a působí ve více než 40 zemích po celém světě. Díky vlastnímu důrazu na vývoj inovativních produktů, jejichž prostřednictvím vytváří výjimečnou zákaznickou zkušenost, má Weber k nejmodernějšímu designu a specifikům The Flow Building přirozeně blízko.

 

„V naší společnosti neustále objevujeme nové možnosti a posouváme zážitky z grilování našich zákazníků na další úroveň,“ říká Daniela Pávová, ředitelka BSTC Prague ve Weber.

„Je proto více než na místě, aby náš tým mohl pracovat v kancelářském prostředí s podobným důrazem na inovace a kvalitu. Lokalita i design The Flow Building nás uchvátily, ale důraz, jaký je v budově kladen na zdraví a well-being jejích uživatelů, byly při našem rozhodování neméně důležité. Nemůžeme se dočkat, až se na naši novou adresu přestěhujeme.“

Vybavení kanceláří pro Weber, které se nacházejí v pátém patře budovy a disponují dvěma terasami, má na starosti společnost JLL. Design z dílny jejího specializovaného týmu Tétris zajistí, že pracovní prostor bude odpovídat specifickým požadavkům společnosti.

„Nesmírně nás těší, že jako dalšího nového nájemce můžeme přivítat společnost Weber,“ říká Petr Červený, leasing manažer Flow East.

„Kancelářské prostory o celkové ploše 15 000 metrů čtverečních v The Flow Building se obsazují velmi rychle, což je potvrzením očekávané vysoké poptávky po vysoce moderních prostorách v lokalitě s výjimečně bohatou historií. Svým řešením a důrazem na udržitelnost a well-being uživatelů činí z budovy skvělé místo pro práci a je báječné vidět, jak si nájemci začínají přizpůsobovat své prostory vlastními úpravami. Těšíme se na to, až uvidíme, jak si zde svoje zázemí na míru zařídí i společnost Weber, a na to, jak později v průběhu letoška přivítáme její BSTC tým.“

Charakteristická skleněná fasáda The Flow Building byla navržena tak, aby odrážela dynamickou duši Prahy – neustále pulzující a měnící se. Kontinuálního zakřivení jejího povrchu byl dosažen pomocí složitého trojrozměrného modulárního systému. Pro zajištění dostatku přirozeného denního světla v budově disponuje fasáda otevíratelnými okny, která umožňují i větrání prospívající zdraví nájemníků.

The Flow Building, foto Jiří Šebek

Mezi další udržitelné funkce patří vybavení technologickými řešeními pro maximálně efektivní nakládání s energiemi. Ta jsou rozdělená do zón umožňujících jejich individuální ovládání s ohledem na obsazenost jednotlivých částí objektu. Budova bude podporovat také zdravé společenské prostředí prostřednictvím lounge Flow Zone k dispozici pro všechny její uživatele a přístupu na střešní terasu s nádherným výhledem na Prahu. Tyto prvky spolu s vynikajícím spojením veřejnou dopravou a dostupností činí z The Flow Building jednu z nejžhavějších nemovitostí v hlavním městě.

Budova nabízející 15 000 metrů čtverečních kancelářských prostor a 6 000 metrů čtverečních maloobchodní plochy je vlajkovým projektem společnosti Flow East, developera, který má na tuzemském trhu již 25letou historii úspěšného investování. Flow East se specializuje na prvotřídní renovace prémiových historických budov a zároveň moderní výstavbu. Jako dlouhodobý investor společnost vlastní a spravuje všechny své nemovitosti.

O společnosti Weber-Stephen

Společnost Weber-Stephen Products začala svět grilování zdokonalovat v roce 1952 vynálezem revolučního Weber® Kettle Grill. Dnes, o několik desetiletí později, je lídrem na trhu s grily na dřevěné uhlí, plyn, pelety, s elektrickými grily a příslušenstvím. Společnost nabízí milovníkům venkovního vaření po celém světě inovativní produkty, techniku i odborné znalosti a svým věrným fanouškům pomáhá objevovat neustále nové možnosti. Pro urychlení vývoje své technologie Weber Connect pro digitální produkty a zážitky koupil Weber v roce 2021 společnost June Life, Inc. zabývající se inteligentními zařízeními a technologiemi, z jejíž dílny pochází inteligentní trouby June® a JuneOS.

O společnosti Flow East

Flow East a.s. je dlouhodobý soukromý investor vlastnící portfolio prvotřídních komerčních, maloobchodních a rezidenčních nemovitostí v Praze a v přilehlých oblastech o celkové rozloze přesahující 200 000 m2. Společnost působí v České republice od roku 1990, kdy byla založena současným majitelem Jamesem Woolfem, britským občanem s českými kořeny.

Nejnovějším vlajkovým projektem společnosti Flow East je kancelářská a maloobchodní budova The Flow Building oceněna BREEAM „Outstanding“ na pražském Václavském náměstí. The Flow Building poskytuje tři podlaží určená maloobchodu a sedm podlaží energeticky úsporných a udržitelných kancelářských prostor využívajících velké a flexibilní podlahové plochy o rozloze 2 500 metrů čtverečních se střešní terasou a působivým výhledem na Pražský hrad.

 

Zdroj:// Retrend