Od tradičního pojetí kancelářských prostor a fixní pracovní doby začaly progresivní společnosti upouštět již dlouho před vypuknutím pandemie Covid-19 investováním do pokrokových technologických řešení, jako jsou cloud, videokonferenční zařízení či technologie umožňující vzdálené přístupy. Zdravotnická krize tento proces celosvětově nejen urychlila, ale také nenávratně změnila naši představu moderní kanceláře.

 

Autor: Huawei

 

Vyhlašovat konec kancelářských prostor bychom ale neměli, říká britský univerzitní profesor André Spicer. Předpovídá sice zásadní pokles času, který budou zaměstnanci trávit v kancelářském prostředí, ale kancelář jako místo k setkávání a vzájemné kolaboraci nezanikne. Její koncept se však radikálně změní a velký podíl na tom budou mít právě moderní technologie.

Chytrá kancelář kdykoliv a kdekoliv

Inteligentní technologická novinka IdeaHub byla navržena tak, aby usnadnila týmovou spolupráci a simulovala reálná setkání mezi lidmi. Spojuje v sobě funkce interaktivní tabule s nástroji umožňujícími videokonferenci, multi-screen spolupráci, vzdálený přístup i inteligentní psaní založené na dotykové technologii. Snadno tak nahradí tabuli, projektor i profesionální videokonferenční zařízení. IdeaHub je vybaven funkcemi umělé inteligence, které jsou schopny blokovat nadbytečný hluk nebo automaticky upravit záběr a úhel kamery na základě prostorového rozvržení konferenční místnosti a počtu účastníků. Ideahub podporuje využití různých komunikačních platforem, např. Zoom, Teams nebo Webex. Minimalistický design, snadné připojení a intuitivní ovládání jsou už jen další z mnoha výhod.

 

„V dnešní době řada zaměstnavatelů i zaměstnanců začíná dávat přednost flexibilnímu pojetí pracovního prostoru. Jedním z nových trendů je umožnění vzájemné interakce a spolupráce mezi zaměstnanci novými způsoby nezávisle na tom, v jakém prostředí se nachází,“ uvádí Pavel Košek, ředitel korporátní komunikace ve společnosti Huawei. Technologické pomůcky jako IdeaHub tak bezesporu čeká slibná budoucnost. Do budoucna je tak chytrý kancelářský ekosystém klíčem k prosperujícímu podniku.

 

Zdroj:// E15