Crestyl se teď chce soustředit na Polsko, kde je v současnosti rezidenční segment velmi výkonný. Chce ale dál působit i na českém trhu. „Zatímco Česko je naším domácím trhem a velmi na něj spoléháme, Polsko je klíčovou součástí naší budoucnosti. Chceme se zde významně rozvíjet,“ řekl spoluzakladatel a generální ředitel skupiny Crestyl Omar Koleilat. 

„Vstup do Polska pro nás byl před dvěma lety prvním krokem do zahraničí. Zároveň jsme potřebovali silného lokálního partnera, s nímž jsme byli dohodnutí na postupném plném ovládnutí. Teď se chceme soustředit na synergie, které budou přínosem pro naše aktivity v obou zemích,“ dodal Koleilat.

Crestyl se dlouhodobě zaměřuje na projekty se smíšeným využitím. „Chceme také rozšířit oblast působnosti Spravie i mimo rezidenční projekty, kterým se věnuje tradičně,“ řekl provozní ředitel a generální ředitel skupiny Crestyl pro Českou republiku Simon Johnson. Spravia v současnosti realizuje 53 projektů, 16 z nich je ve výstavbě. Crestyl tak bude mít dohromady portfolio 70 projektů ve střední Evropě. 

Crestyl je letos aktivní i v Česku. Na místě bývalého průmyslového areálu Aritma chystá přestavbu průmyslového parku a logistického areálu Šárka Business Park v Praze. Na místě postaví bydlení pro stovky lidí za zhruba čtyři miliardy korun. Rezidenční projekt Šárka, o jehož podobě vedl developer několik let diskuze s obyvateli a radnicí Prahy 6, získal v únoru pravomocné územní rozhodnutí. Samotná výstavba začne příští rok.