„V souladu s naší dlouhodobou strategií jsme po dokončení pronájmů prodali náš ostravský projekt Nová Karolina Park. Budova byla oceněna investičním yieldem odpovídajícím kvalitě nemovitosti představujícím nový benchmark trhu. Jsme rádi, že tuto trofejní kancelářskou budovu získala skupina RT TORAX, která v ostravském regionu dlouhodobě působí,“ hodnotí prodej Ondřej Plocek, finanční ředitel Passerinvest Group, a.s.

Ostravský administrativní projekt Nová Karolina Park byl významnou součástí Koncernu PASSERINVEST již od roku 2012. Tento architektonicky výjimečný objekt se nachází na hlavní ostravské třídě 28. října, v blízkosti Masarykova náměstí. Je považován za pomyslnou „bránu“ do nově urbanizované městské čtvrti, lokality Karolina, směrem z historického centra města Ostravy. Objekt Nová Karolina Park disponuje celkovou pronajímatelnou plochou 30 400 m2, v podzemním podlaží má 280 parkovacích stání. Administrativní a obchodní plochy byly ke konci roku 2020 obsazeny z 95 %. Významnými nájemci, kteří si pronajímají tyto prvotřídní a nadčasové kancelářské prostory, jsou např. spol. ABB, Verizon, UniCredit Bank, Česká spořitelna, AXA Assistance, Stora Enso, Raiffeisenbank, Hello Bank!, NESS, Brose CZ nebo Y Soft. Obrovským aktivem celého projektu je jeho jedinečná lokace, skvělá dostupnost a občanská vybavenost okolí. V těsné blízkosti projektu se nachází obchodně-zábavní centrum Forum Nová Karolina, bytový projekt Rezidence Nová Karolina a sportovně-kulturní Trojhalí.

V rámci našich největších projektů se soustředíme na Prahu, kde urbanisticky rozvíjíme lokalitu BB Centrum v Praze 4 a Nové Roztyly v Praze 11. Zdařilý projekt Nová Karolina Park v Ostravě byl náš jediný mimopražský projekt, o kterém jsme předpokládali, že může být jednou ve správný čas, za adekvátní cenu a vhodnému kupujícímu prodán. A to se, chvála Bohu, právě stalo,“ uvádí Radim Passer, zakladatel a CEO Passerinvest Group, a.s.

Ostrava, a zvláště oblast Nové Karoliny zůstává středem našeho zájmu. Na přilehlém pozemku zvaném Slza momentálně připravujeme výstavbu výškové budovy, která se stane dominantou města a nejvyšší budovou v ČRInvestice do projektu Nová Karolina Park je tak pro nás strategická a umožní nám tuto lokalitu dále a lépe rozvíjet.,“ uvedl Tomáš Häring, Partner & CEO, RT TORAX Group.