Moderní osmipodlažní budova Platinium byla v brněnské městské části Veveří postavena v roce 2005. Celková pronajímatelná plocha komplexu je 9340 m2. Nachází se v ní především kancelářské prostory, které zaujímají téměř 90 % celkové plochy. Součástí budovy jsou také retailové a skladovací prostory, nebo kryté parkoviště se 170 parkovacími místy. Mezi dlouhodobé nájemce patří společnosti KPMG, Commerzbank, Cyrrus, Gardner Denver, Gemini nebo ČSOB.

Investiční skupina RSBC svou největší letošní akvizici financovala kombinací vlastních zdrojů a úvěru od České spořitelny. „Rozšířili jsme naše portfolio komerčních nemovitostí v Brně o moderní budovu ve skvělém technickém stavu, která je navíc z větší části pronajata dlouhodobým nájemcům. Její parametry tak přesně zapadají do naší investiční strategie“, vysvětluje Denisa Velanová, managerka RSBC Real Estate. Poradenství při akvizici zajišťovali renomované poradenské firmy BPV BRAUN a CBRE.

Budova Platinium byla nejdéle drženou nemovitostí v portfoliu ČS nemovitostního fondu. „Budova Platinium v Brně byla první akvizicí ČS nemovitostního fondu v roce 2007 a výrazně přispívala k tvorbě fondové výkonnosti právě v jeho rané fázi. Prodej nemovitosti je uzavřením přirozeného investičního cyklu a pomůže nám v optimalizaci naší sektorové a geografické diverzifikace do budoucna,“ říká Tomáš Jandík, předseda představenstva REICO IS ČS.

Realitní portfolio je klíčovou investiční oblastí skupiny RSBC, která vznikla v roce 1998 jako správce restituovaného majetku rodiny Schönfeldů. Aktuálně skupina spravuje nemovitosti o rozloze 70 tisíc m2 v tržní hodnotě dosahující tří miliardy Kč. Součást portfolia skupiny tvoří residenční, kancelářské a obchodní objekty, zemědělská půda a dále společnosti poskytující komplexní profesionální služby spojené s akvizicí, správou a prodejem nemovitostí.

 

Zdroj:// Retrend