Mnohé studie prokázaly, že umění má pozitivní vliv
na kreativitu, podporuje celkovou produktivitu a
snižuje míru stresu. Aktuální studie od Perspectus Global, britské nezávislé výzkumné agentury, ukázala, že 69 % respondentů se cítí lépe, pokud jsou při práci obklopeni vizuálně atraktivním uměním. Kvalitní umělecká díla mohou podpořit zaměstnaneckou loajalitu vůči společnosti a celkovou spokojenost i produktivitu.

Přinášíme vám čtyři konkrétní příklady, kdy umělecké či designérské dílo pomohlo
dotvořit unikátní prostor a vnést do něj jiskru originality.

Přirozené ohnisko prostoru

Umělecké dílo má schopnost stát se středem pozornosti. Dílo si sice můžete pořídit na trhu s uměním, originální variantou ale je nechat si zhotovit dílo na míru potřebám vaší firmy. Takové, které bude odrážet vaše firemní hodnoty, které klientům i zaměstnancům zprostředkuje pozitivní dojmy a podpoří celkovou atmosféru prostoru.

Přesně takovými díly se zákazníkům chlubíme v našich CAPEXích kancelářích. Mladý umělec Marek Ehrenberger je zhotovil na míru našim požadavkům a hodnotám.
O jejich konkrétním umístění pak rozhodovali naši architekti.

Vybrali jsme čtyři prostory, kam se díla hodí, kde budou vidět a budou tak dělat radost všem. Každá místnost má vyjadřovat jiné pocity, hodnoty, funkce. Hodnoty jako kreativitu, upřímnost, moudrost, růst či hravost dokázal Marek Ehrenberger přetavit do originálních děl, která se nedají přehlédnout.

— Michaela Zámečníková —Architect, CAPEXUS

 

Zdroj: CAPEXUS