„Wolt potřeboval expandovat, bohužel v současné budově k tomu už nebyl prostor. Společně se nám podařilo najít ideální řešení v podobě paláce Bubenská 1, jehož rekonstrukci momentálně dokončujeme. Woltu vyhovuje nejen díky velikosti kanceláří, ale i strategickým umístěním u metra a tramvaje a v neposlední řadě i díky kolárně pro své kurýry,“ uvádí David Votřel, vedoucí asset managementu pro kancelářský segment v CPI Property Group.

Agentura Kantar do Holešovic sestěhuje celkem tři pobočky, z nichž jedna doposud sídlila v další budově z portfolia CPIPG, Meteor Centre Office Park. V paláci Bubenská Kantar obsadí téměř 2 400 m2. V současné době probíhá dokončování detailní specifikace budoucích kanceláří, které majitel klientovi připraví na míru dle jeho představ a požadavků.

Palác Bubenská 1, pohled z patra

„Památkově chráněná Bubenská 1 je geniální místo, má neskutečnou atmosféru i možnosti. Díky rekonstrukci, při níž bylo uvnitř instalováno nejmodernější technické vybavení, citlivě propojené s původními prvky, zároveň splňuje nejvyšší nároky na kvalitu kanceláří. Má také skvělou dostupnost, a to všechno z ní dělá ideální pracovní místo. Není proto divu, že ještě než je vůbec možné se do kanceláří stěhovat, jsou kompletně pronajaté. Jsme přesvědčení, že nájemci i jejich zaměstnanci budou v paláci nadšení,“ říká David Votřel.

Momentálně tak v budově zbývají k pronájmu již jen retailové jednotky v přízemí a suterénu budovy.

O CPI Property Group

Skupina CPI Property Group je předním dlouhodobým vlastníkem výdělečných nemovitostí v České republice, Berlíně a regionu střední a východní Evropy. Ústředí skupina sídlí v Lucembursku a její akcie jsou kótovány na Frankfurtské burze cenných papírů. Skupina CPI Property Group („CPIPG“ nebo „Skupina“) vlastní a provozuje rozsáhlé, diverzifikované a kvalitní portfolio nemovitostí oceněné ke dni 30. června 2020 na 9,8 miliard €.

Portfolio Skupiny je vysoce diverzifikované. Největší segment Skupiny tvoří kanceláře (42 %, převážně v Praze, Berlíně, Varšavě a Budapešti), po nichž následují maloobchodní objekty (22 %, především dominantní regionální obchodní centra a retail parky převážně v České republice, Polsku a Maďarsku). CPIPG vlastní také hotely a resorty (7 %), rezidenční nemovitosti (7 %), pozemkovou banku (7 %), nemovitosti určené pro výstavbu (2 %) a průmyslové, zemědělské a logistické objekty (3 %).

66 % nemovitostí CPIPG se nachází v České republice (41 %) a Berlíně (25 %), přičemž zbývající nemovitosti jsou rozloženy na silných trzích v regionu střední a východní Evropy , jako je Polsko a Maďarsko (30 %) a v menším rozsahu po západní Evropě (4 %).