Nevím jak vy, ale mám pocit, že jsem během pandemie COVID-19 viděl dost špičkových tipů a infografik o tom, jak být produktivní a šťastný z domova. Nejprve byly užitečné, protože miliony lidí se musely přizpůsobit tak odlišným způsobům práce. Nyní je ale čas změnit melodii. Nebudeme navždy doma. Otočili jsme tedy otázku a zeptali jsme se, „co vám chybí při práci z domovai?“ ...

1. Rovnováha mezi pracovním a soukromým životem ...

Máte někdy pocit, že jste u svého notebooku 24 hodin denně 7 dní v týdnu? Neexistuje jasné oddělení práce a domova. Vstáváte, sprchujete a oblékáte se a pak jste u notebooku. Mnoho z nás nemá doma vyhrazený pracovní prostor a ti, kteří žijí s ostatními, musí bojovat o místo u kuchyňského stolu. A to je, pokud existuje kuchyňský stůl. "Vypínutí" je tak obtížné, když nemůžeme nechat práci na pozdějš.

„Myslím, že mi nejvíce chybí jasná definice mezi„ pracovním režimem“ a „domácím režimem“. Mám pocit, že jsem trvale v jednom kole.“

2. Odrůda je kořením života ...

Děkuji William Cowper. Shrnuli jste to perfektně v roce 1785 a není divu, že jste inspirovali Jane Austen a Williama Wordswortha. Současná monotónnost práce z domova mě přivádí k šílenství. Všechno, co dělám, zahrnuje sezení před laptopem. Schůzky, spolupráce, společenské posezení, kontrola dokumentů, dokonce i páteční barová noc je nyní v Zoom Arms. Není povoleno. V kanceláři máme řadu nastavení: workstation; tiché místnosti pr osoustředění; konferenční místnosti; pracovní oblasti projektu; videokonferenční prostor; kuchyně; neformální area pro setkání; knihovna; wellness místnost. Je tu prostor k pohybu. Na prahu dveří nám leží město, kde můžete v poledne nakupovat, jít do posilovny nebo na procházku do parku. Doma se to zmenší na základní trojúhelník notebook, lednička, toaleta ... Kolik z nás touží po nějaké rozmanitosti ve svém životě?

CHYBÍ MI „mít lehkost několika agilních pracovních prostorů, abych dostali svoji mysl do správného rozpoložení mysli pro každý úkol schůzku. Doma jsem si to nastavil tak dobře, jak jen umím, ale není to totéž, jako mít různé oblasti, ve kterých si mohu vybrat pracovat, stejně jako špičkové pracovní židle a výškově nastavitelné pracovní stoly, na kterých sedím nebo u kterých stojím. “

What we miss about the office

 

Přemýšlejte o rozmanitosti, kterou máte ve svém pracovním dni ... Doma je až příliš snadné se nechat nachytat v cyklu dělání stejné věci každý den. Nyní přemýšlejte o rozmanitosti v kanceláři, prostorech, lidech, náhodných setkáních, která vedou k novému nápadu. Je to k nezaplacení!

3. Kolektivně a kreativně se navzájem motivují ...

V kanceláři je to pocit, že všichni pracujeme společně na společném cíli. Můžeme se navzájem motivovat. Spolupracujeme, pracujeme kolektivně, přicházíme s rozmanitými nápady jeden za druhým a improvizujeme. Líbí se nám viditelnost být spolu na jednom místě - snadno vidíme, jestli tam někdo je, není to jen oranžový, zelený nebo červený kruh vedle svého jména na obrazovce. A pak jsou tu náhodné výměny (ten termín se mi líbí!). Zpráva chatu nebo videohovor Teams je rychlá a snadná, ale není to totéž, jako narazit na někoho v kuchyni a zeptat se ho, jaký byl jeho víkend „a mimochodem, slyšel jsi od toho klienta o tomto projektu?“.

Když pracujete sami z domova, vaši kolegové vás nevidí, jak tam sedíte s hlavou v dlaních a snažíte se najít řešení. V kanceláři se vzájemné pozorování děje přirozeně.

CHYBÍ MI "nejvíce lidé, práce v kanceláři vytváří rozruch a pomáhá mi udržet plnou motivaci. Technologie je v dnešní době skvělá, ale nemůžete porazit chůzi k někomu a osobní rozhovor."

CHYBÍ NÁM „Být kreativní! Zoom and Teams je skvělý způsob, jak zůstat v kontaktu a udržovat komunikaci plynulou, ale z hlediska designu nemůžete porazit spolupráci tváří v tvář. Čmárající myšlenky a nápady. Vidět reakce. Umět mít po ruce vzorky (látky, podlahy, vzorníky barev), které vám pomohou sestavit schéma. Všichni „styloví“ návrháři žijí! “

4. Lidská interakce ...

Lidské bytosti jsou sociální zvířata. Toužíme po interakci tváří v tvář a fyzickém kontaktu s ostatními. Učíme se jeden od druhého, sdílíme zkušenosti a znalosti. Chybí nám škádlení a potřebujeme neverbální narážky a jemnost řeči těla, abychom dali naší komunikaci hloubku. Ano, někteří z nás jsou extravertnější a jiní více introvertní. Ale lidem prospívají rozlišní lidé. Společné pracovní obědy, pokec na snídani, bake-off soutěžení, barové večery ... všechny ty chvíle, kdy jsme spolu, posilují naše pracovní vztahy a porozumění jeden druhému.

CHYBÍ MI "všechno v kanceláři! Kdybych si však měl vybrat jednu věc, pravděpodobně by to byly malé rozhovory s lidmi - o práci nebo doma, jsou to ty malé interakce, které vám mohou zpříjemnit den!"

 

5. Nikdy jsme si nemysleli, že to řekneme ... dojíždění!

Dojíždění bylo něco, co většina lidí nenáviděla. Ale spoustě lidem to chybí! Má tolik výhod: Vytváří ten pocit oddělení mezi domovem a prací; povzbuzuje nás k tomu k fyzické aktivitě, ať chůzí nebo na kole; můžeme relaxovat a poslouchat hudbu; nebo se dokonce můžeme vzdělávat podcasty, když sedíme v autobuse nebo v autě.

CHYBÍ MI „ráno, jak kráčím do práce, je čas si vyčistit hlavu ... docela se mi líbí dojíždění.“

Co to znamená pro kancelář?

V nadcházejících měsících a letech bude o budoucnosti kanceláře hodně dohadů. Ano, videokonference a další technologie jsou úžasné pro spojování lidí a vyhýbání se zbytečnému cestování. A příležitostná denní práce doma je skvělá. Kancelář však musí hrát silnější roli než kdykoli předtím, když spojuje lidi, motivuje je, poskytuje místo pro školení a sdílení znalostí a nabízí rozmanité prostory a funkce, které potřebují. Dnešní kanceláře s širokou škálou pracovních a sociálních nastavení a dnešní pracovní postupy, které nabízejí větší flexibilitu, pokud jde o hodiny a místa, jsou dokonale navrženy tak, aby podporovaly jednotlivce a jejich různé potřeby.

Toto je plán, který jsme ve společnosti Interaction doporučovali klientům po celá léta. Doufejme, že pozitivním výsledkem současné krize bude, že se podnikům usnadní prosazování agend agility a flexibility.

Zdroj: // Interakce