Zaměstnanci Becherovky, která je součástí skupiny Pernod Ricard, jednoho ze dvou největších výrobců lihovin a vín na světě, toužili po výraznějších a reprezentativnějších kancelářích s na první pohled zajímavými prvky.

„V tomto ohledu byla rozhodující spolupráce s brand managery jednotlivých značek, které firma zastupuje a na českém trhu distribuuje. Ti nám pomohli dotvořit design. V zasedacích místnostech se tak zaměstnanci i návštěvníci setkávají s barevným pojetím typickým pro značky jako je Becherovka, Jameson, Beefeater nebo Havana Club,“ charakterizuje prostory architekt Jakub Seči ze společnosti CAPEXUS, která pro Becherovku prostory navrhla a realizovala formou design & build, kdy návrh, realizace a dodávka interiéru na klíč spadá pod jednoho partnera.

Kanceláře jsou primárně vybaveny nábytkem tuzemských značek – Becherovka klade velký důraz na své české kořeny, ačkoliv se vyváží do celého světa. Najít zde tak lze například ikonické židle TON z masivního ohýbaného dřeva. CAPEXUS dodával také veškerý atypický nábytek, jako dřevěný recepční pult v barovém stylu či bar tvořený jediným solitérním kusem s dřevěnou deskou a integrovaným ambientním osvětlením.

“Na nové adrese v Centru Stromovka jsme mysleli hlavně na pohodlí a spokojenost našich zaměstnanců. Pojízdné stěny, díky kterým se dá prostor různě dělit, a coworkingové zóny podporují dynamické pracovní prostředí. Jednoduchý prostor podtrhuje naše DNA, historii i to, co dnes děláme,“ říká Lenka Zavadilová, Back Office manažerka ve společnosti Jan Becher Pernod Ricard.

Prosvětleným prostorám dominují industriální prvky „Využili jsme především pohledový beton a strop jsme nechali otevřený tak, aby veškeré technologie zůstaly na odiv,“ říká Seči. Odhalené materiály v kombinaci s dřevěným vybavením, skleněnými příčkami a barevnými detaily vytváří příjemnou atmosféru pro práci, pořádání pracovních schůzek v konferenčních místnostech nebo relaxaci.

„Dominantou kanceláří je tematicky koncipovaná barová zóna s šestimetrovým barem, který je místem různých setkávání i firemních akcí,“ dodává Zavadilová.

 

Zdroj/foto: CAPEXUS s.r.o.