Firma v úzkém kruhu novinářů oznámila, že nové sdílené kanceláře vystaví nedaleko Kulaťáku v sousedství sídla skupiny PPF. Rozlohou, zahrnující dvě privátní terasy, přesáhnou 2500 metrů čtverečních a nabídnou místa pro 310 lidí.

Sídlem nových prostor se stane budova BLOX patřící pod realitní skupinu Českomoravská Nemovitostní. Pražská nabídka Scott.Weber se díky tomu rozroste na devět center poskytujících celkově 24 500 metrů čtverečních flexibilních kanceláří k pronájmu.

„Jsme pyšní na to, že našim klientům brzy zpřístupníme prostory v další žádané pražské lokalitě. Letos jsme již stihli otevřít tři nová centra,“ pochvaluje si Adam Zvada, podle nějž se světový trh flexibilních kanceláří do čtyř let zdvojnásobí.

Výhodou tohoto typu kanceláří je flexibilita smluv a možnost úpravy jak velikosti pronajímané plochy, tak doby trvání samotného pronájmu – tedy faktorů, které se v novém normálu covidové doby mohou dynamicky měnit.

Multifunkční kancelářský komplex BLOX v pražských Dejvicích

„Stěhování mi dokáže i na několik měsíců vzít soustředění na core byznys. A to je ve vysoce konkurenčním startupovém prostředí, ve kterém s našimi společnostmi fungujeme, strašně moc času,“ uvedl majitel kurýrní služby DoDo a fondu V-Sharp Ventures Michal Menšík, který se představení nového projektu zúčastnil.

Scott.Weber Workspace dnes ovládá téměř třetinu trhu s pronájmy flexibilních a coworkingových kanceláří v Praze a mezi jeho největší konkurenty se řadí britský IWG Spaces a IWG Regus. Obě společnosti spadají do jedné skupiny a konsolidovaně tak ukusují o něco větší část koláče.

Silnými hráči jsou také HubHub patřící do HB Reavis miliardáře Ivana Chrenka nebo izraelský WeWork.

Scott.Weber momentálně začíná s rekonstrukcí dejvického prostoru, která by měla být hotová příští rok. Její celkové náklady se odhadují na nižší desítky milionů korun, vzhledem k rostoucím cenám materiálů ve stavebnictví i stavebních prací firma doufá, že nepřesáhnou padesát milionů korun.

Nové prostory v pražských Dejvicích budou vystaveny v takzvaném japandi stylu, propojujícím japonskou a skandinávskou estetiku. Kanceláře by svým designem a uspořádáním měly nabídnout uklidňující dojem neboli následovat koncept well-being office.

Kromě sdíleného pracovního prostoru a velkých privátních teras mohou pronajímatelé využít wellness, sejít se se svým týmem na „sauna meetingu“ nebo si v technicky vybavené místnosti nerušeně natočit svůj podcast.

„Centrum je navrženo s ohledem na nový normál kancelářského prostředí, nové požadavky na funkčnost, rozvržení a design,“ konstatuje Zvada. Menší coworkingové centrum na „Šestce“ zatím otevřela ze své vlastní iniciativy jen parta architektů a projektantů pod názvem Archihub, jinak je oblast známá spíše svými vilovými čtvrtěmi jako Ořechovka nebo Hanspaulka.

„Věříme, že si k nám cestu najdou třeba i studenti, kteří to do BLOX mají ze svých fakult blízko,“ naráží Zvada na další „sousedy“ a předesílá, že Scott.Weber má v plánu otevření dalších exkluzivních center.

 

Zdroj:// Forbes