Dark data

Dark data zní pro společnost jako tajná zbraň a svým způsobem jsou! Jedná se o data správy majetku, která mohou být rozhodující při rozhodování, ale jsou uzamčena, neviditelná ve tmě. Data nevidíte, nemůžete je vizualizovat, a proto je nemůžete použít.

Jak se generují dark data?

Vzhledem k tomu, že data přešla ze skříní do notebooků, v 0 a 1 zůstalo stále více dat a nepoužívá se. Existuje mnoho důvodů pro vznik temných dat, ale jedním z největších je nedostatek nástrojů pro ukládání dat. Pokud tato data pouze bezcílně plovou v listech a dokumentech, nikdo je nevidí a nemůže k nim správně přistupovat.

A když už mluvíme o přístupu, ne každý, kdo informace potřebuje, k nim má přístup. Pokud jsou informace uloženy v tabulkových procesorech Excel, e-mailech a v papírových složkách, je pro ostatní zaměstnance velmi obtížné držet krok s aktuálními informacemi.

Dalším problémem je nedostatek znalostí nebo času na výzkum a analýzu dat. Může to být pomalé a obtížné pochopit velké tabulky obsahující spoustu informací. Mozek prostě není schopen efektivně a bezchybně zpracovávat tabulky, které obsahují spoustu dat. Mnoho z nás není naprogramováno tak, aby zpracovalo tolik čísel a faktů, aniž by se při tom ztratilo.

Tomuto problému lze zabránit použitím databáze obsahující všechny možné informace o společnosti a kde mají všichni příslušní zaměstnanci přinejmenším možnost zobrazit data. Ale stále musíme vidět data. Koneckonců, jak můžeme vědět, co si myslíme, dokud nevidíme, co si myslíme?

Řešení

Takže řešení? Vizualizujte data. Vizualizací dat správy nemovitostí můžete zmenšit jejich obrovské množství do několika málo snadno čitelných vzorů. Koneckonců jsme naprogramovaní tak, abychom viděli vzory. Proč jinak vidíme muže na tváři měsíce?

Díky vizualizovaným datům si budete také moci rychle všimnout trendů a změn, než bude příliš pozdě. Vizualizace vašich dat vám nejen ušetří spoustu času, ale také vám pomůže vyhnout se nepříjemným překvapením. Znáte například všechny smlouvy o pronájmu, které končí letos? Co takhle pronájmy, které letos končí a byly kontaktovány ohledně pokračování pronájmu? Nebo které byly pandemií zasaženy nejvíce?

Proč je vizualizovat?

Někdy je třeba data navzájem porovnat. Když se podíváte na tabulky, pravděpodobně nebudete moci analyzovat rozdíly mezi pouhými několika datovými položkami jediným pohledem. Pokud tedy pracujete jako správce aktiv, jste vždy připraveni odpovědět na otázky vašich zákazníků? Nebo musíte otevřít své tabulky a pokusit se najít odpovědi mezi velkým množstvím čísel?

Žádná z těchto otázek a scénářů není životaschopná se staromódním způsobem správy dark data. Nejen to, ale v dark data jsou skryté temné chyby, které mohou v budoucnu vést k nějakým temným, ne tak pěkným číslům. Jak to tedy všechno napravit a vizualizovat ta temná data?

Nejprve je udělejte digitální a ponechte je 21. století. Pokud stále máte kartotéky v tmavé komoře, zvažte jejich digitální provedení. Tímto způsobem můžete mít všechna data neustále u sebe. Digitálnost vám také umožní spustit programy, které eliminují lidské chyby. Data můžete rychle prohledat, abyste mohli odpovědět na všechny otázky, které kladou vaši zákazníci.

Jaký druh programu potřebujete?

A konečně, se správným programem, můžete svá dark data proměnit ve vizuální, jasná a plná barev. To vám umožní tyto trendy a vzorce snadno sledovat a uchovat si svá data. Nejen to, že když je čas na prezentace pro vaše kolegy, můžete okamžitě vytáhnout grafy a zajistit, že předkládáte správná, pravdivá a aktuální data.

Chcete na těchto schůzkách udržet pozornost svých kolegů a vizualizace vám s tím pomůže. My jako lidé máme tendenci si nejprve všimnout barvy. Pak přijde tvar. Nakonec vidíme obsah. Dobrým příkladem toho jsou loga značek. Před přečtením jména věnujte pozornost barvě a tvaru. Takže vybíráme informace z barev a tvarů mnohem rychleji než z prostého obsahu včetně textu a čísel.

Ale potřebujete ten správný program. To je místo, kde potřebujete Assetti. Assetti je digitální, má integrace, které udržují všechna data ve světle a aktuálním stavu, a je k dispozici kdekoli a kdykoli.

Možnosti vizualizace

A co se týče té vizualizace, v Assetti můžete prohlížet své údaje o nemovitostech jako výsečové grafy, sloupcové grafy, skládané pruhové grafy a spojnicové grafy. A samozřejmě v případě potřeby můžete také zobrazit svá data v tabulkách. Polohy vašeho zařízení můžete zobrazit na mapě, v seznamu a v mřížce s kartami včetně obrázků.

Vyberte si digitální, vizuální volbu a staňte se lídrem, který vytáhne data vaší společnosti ze tmy do světla moderního světa. Využijte Assetti ještě dnes a začněte zobrazovat všechna svá data pouhým dotykem myši.

Assetti pomáhá několika organizacím vylepšovat jejich správu dat o nemovitostech, definovat KPI pro rozhodování a poskytovat technickou podporu potřebnou pro implementaci softwarových řešení.