Společnost UBM Development Czechia převzala hotovou stavbu komorního administrativního projektu Astrid Offices od generálního dodavatele společnosti Algon. Vyrostlo zde celkem 4 300 m2 kancelářských ploch a 440 m2 obchodních prostor k pronájmu. „Pracovní prostředí v budově Astrid Offices je ideální pro dynamické a inovativní společnosti, které preferují menší projekt s velkou variabilitou oproti rozlehlým unifikovaným komplexům. Kancelářské prostory jsou připraveny ve standardu ‚hot shell‘, což nájemcům ušetří značnou sumu na dokončovací práce před nastěhováním. Firmy oceňují i flexibilní dělení interiéru, protože ho tak snadno mohou přizpůsobit svým individuálním potřebám,“ uvádí jednatel UBM Development Czechia Josef Wiedermann. „Co se týče využití obchodních prostor v parteru, bude zde působit značka s novým unikátním konceptem fitness, který dosud v České republice není. Krásně tak doplní širokou paletu obchodů a služeb v okolí,“ dodává Wiedermann.

 

Astrid Offices cílí na LEED Gold

Environmentálně šetrná a udržitelná budova o pěti nadzemních a dvou podzemních podlažích, jež cílí na zisk certifikace LEED Gold, kombinuje kvalitní architekturu a moderní technologie. Za návrhem, který se nese v nadčasovém a elegantním duchu a navazuje na industriální tradici Holešovic, stojí mezinárodní studio Bogle Architects. Přestavba bývalé továrny kosmetické značky Astrid v Dělnické ulici v Praze 7 se s ohledem na své zdařilé provedení nachází mezi nominovanými na cenu Stavba roku – momentálně probíhá na webových stránkách soutěže hlasování veřejnosti.

 

Pracovní zázemí se vším potřebným

Díky výšce stropů až 3 metry působí interiéry, včetně hlavního vstupu s velkým foyer, vzdušně a prosvětleně. Dostatek denního světla pak zajistí velkoplošné prosklení s otevíratelnými okny, o regulaci stínění se postarají venkovní vertikální lamely a horizontální žaluzie na fasádě budovy. Příjemné klima v letních měsících navodí moderní chladicí systém, vytápění zase obstarají úsporná tepelná čerpadla.

 

Samozřejmostí je recepce, ostraha, kamerový systém a detekce CO2 ve všech nájemních jednotkách. Pracovníci mohou počítat s optickým datovým připojením a rovněž se záložním zdrojem energie. Využívat lze také několik coworkingových míst nacházejících se nejen v interiéru a v zeleném atriu budovy, ale i na střešní terase.

 

Právě všudypřítomná zeleň, například v podobě zelené plochy ve společných prostorách, zatravněné střechy či vzrostlých stromů v klidném vnitrobloku, je jedním z důležitých a charakteristických prvků budovy Astrid Offices. Projekt zároveň reaguje na měnící se životní styl a kromě dostatku parkovacích míst se jeho součástí stala kolárna s plně vybaveným zázemím včetně myčky kol, sprch a relaxační zóny. Milovníci cyklistiky tak zde najdou veškerý potřebný komfort na cesty do a z práce.

 

Lokalita Holešovic se navíc vyznačuje výbornou dostupností zastávek městské hromadné dopravy, ať už autobusů, tramvaje či metra, a dále kompletní občanskou vybaveností. V nejbližším okolí tak nechybí například kavárny, restaurace, obchody nebo kluby.