Zatímco vysoká kokurence kancelářského komfortu není zdaleka novinkou, pochopení typů vybavení, které pravděpodobně uvidíme v nadcházejících letech, je důležitější než kdy dříve, zejména proto, že pronajímatelé činí nákladná rozhodnutí o přizpůsobení. Tento článek popisuje čtyři kategorie vybavení, které se v nadcházejících letech pravděpodobně rozšíří stále kreativnějšími směry.

 

Estetika

Většina budov - dokonce i ty dobře navržené se spoustou architektonických detailů zvenčí - začnou rychle nudit. Přijít do stejné kanceláře den co den, vidět stejné stěny a paletu barev pokaždé po dobu osmi hodin, není ani zdaleka inspirativní. I umělecké ukázky mohou být nevýrazné. Typická tendence korporátního umění přiklánět se k neutralitě jen málo vystihuje představivost.

Díky tomu je prvním novým typem vybavení, které lze očekávat, jednoduše inovativní estetika. Samozřejmě všichni známe „skvělou“ kancelář - prostor, který může mít otevřený půdorys, pořádat obědy zdarma nebo mít pingpongový stůl. Kanceláře nadcházejících let pozvednou tyto tropy s estetikou budoucnosti.

Jedním z trendů, který již můžeme vidět, je tendence nejlepších budov nabízet on-site programování událostí, kterých se mohou nájemci účastnit.

Jednou z oblastí, které je třeba sledovat, jsou videostěny - velmi velké obrazovky, které dokážou pokrýt celý povrch stěny a zobrazit neustále se otáčející výběr vizuálních médií. Videostěny by mohly zobrazovat statické umělecké ukázky - reprezentace obrazů nebo soch - předvádět záběry přírody nebo zobrazovat abstraktní vzory jako počítačové spořiče obrazovky z dávných dob.

 

Programování

Ať už se jedná o školení, cvičení, networkingové akce nebo večírky, naprogramované události mohou jít mnohem dále než jakékoli fyzické vybavení, aby si vybudovaly u komunity pocit sounáležitosti a pomohly pracovníkům vnímat svou kancelář jako pozitivní prostor pro více než jen produkci příjmů. S moderními platformami pro správu zkušeností s nájemci, jako je Spaceflow, mají nyní pronajímatelé komplexní způsob, jak svým nájemcům dodávat přizpůsobené programování s malým potřebným nastavením.

 

Netradiční kancelářské činnosti

Kanceláře budoucnosti budou vybaveny řadou prostor určených k tomu, aby měli pracovníci možnost provádět činnosti, které se pro pracoviště tradičně nepovažovaly za typické.

Například tiché místnosti nebo podnožky mohou pracovníkům umožnit odpočívat v prostorách trochu pohodlnějších než kabinka.

Mezi další možnosti patří rekreační aktivity, jako jsou únikové místnosti nebo sport - věci, které koncepčně nemusí zapadat do typického obrazu kancelářské budovy. I když je tento druh vybavení bezpochyby jasnou volbou pro další inovace, náklady spojené s výstavbou vlastních prostor mohou být neúměrně vysoké.

 

Konektivita a prostorové sítě

Nejatraktivnější budovy využijí něco, co je mimo přímou kontrolu pronajímatele - vlastnosti, kresby a snadný přístup do okolního sousedství. Ve světě, kde je každé město plné dobře vybavených budov, to bude nepochybně více o umístění, určení polohy a prostorové síti budovy, díky níž vynikne pro nájemní firmy a jejich pracovníci.

Za tímto účelem již pronajímatelé pracují na přidání funkcí zaměřených na veřejnou dopravu do svých budov - parkování jízdních kol, elektronické jízdní řády dopravy a výjezdy spolujízd. Budovy budoucnosti pravděpodobně vezmou tento důraz o krok dále s mistrovsky plánovanými dispozicemi, kluby „zvýhodněných“ sousedských slev a místními aliancemi, které staví do okolních prostorů, aby se staly sítí využitelných oblastí a hlavním lákadlem pro pracovníky.

Toto jsou jen čtyři způsoby, které pravděpodobně v následujících letech budou prohlíženy v kancelářských budovách. Je důležité si uvědomit, že ne každé vybavení se hodí do každé situace - firemní kultura, demografické údaje pracovníků, umístění a průmyslové normy budou težkopádné při rozhodování, které vybavení se „hodí“ a které ne.

Ppronajímatele a firmy, které jsou předvojem požitkového komfortu, můžou skončit jako ohlašovatelé nových kancelářských zážitků a sklízet přiměřené odměny. Alternativně by mohli potopit nesčetné miliony do prostor a vybavení, které se vytrátí - použití, které nikdy zcela nezachytí pozornost jejich pracovníků, a nedokáže ospravedlnit výdaje na jejich stavbu.

Proto je tak důležité provést průzkum nebo jakoukoli jinou formu zpětné vazby před implementací jakéhokoli zavedeného řešení. Takto se hodí platforma zkušeností s nájemníky a další digitální řešení.

Díky tomu lze prožitkové vybavení považovat za efektivní volbu na rozdíl od plnohodnotného vestavěného fyzického vybavení, jako jsou vyhrazené rekreační místnosti. Platformy, jako je Spaceflow, možnosti zábavy nebo kurzy na místě a perkluby, stojí mnohem méně než budování nových místností nebo používání nábytku na míru. Ve světě měnících se požadavků pracovních sil a rychle se vyvíjejících pracovních stylů by tato řešení s nízkým dopadem mohla být nejúčinnější volbou pro majitele kanceláří po celém světě.

 

Zdroj:// Logan Nagel