Výhodou společnosti CAPEXUS pro realizaci komplexních projektů je vlastní architektonické a projekční studio, včetně specialistů na moderní BIM projektování. CAPEXUS realizuje zakázky ve formě Design & Build, tedy od prvotního návrhu a prováděcího projektu až po realizaci. To je metoda, která klientům výrazně šetří čas v rámci celého stavebního procesu. Jak projektování metodou BIM, tak Design & Build přístup využívají i jiné dceřiné firmy ČEZ ESCO.

CAPEXUS má více než 100členný tým a působí stejně jako ČEZ ESCO na českém i na slovenském trhu. Souhrnný obrat na obou trzích činil v roce 2020 přibližně 650 milionů Kč.

„V budovách probíhá stejná revoluce, která proběhla například v automobilech. Stávají se z nich sofistikovaná chytrá zařízení, kde se klade velký důraz na kvalitu ovzduší, osvětlení nebo správné nastavení teploty. Stále se také zpřísňují pravidla pro jejich energetickou účinnost a klimatickou stopu. CAPEXUS posílí náš klastr Energetika budov a rozšíří naše portfolio o zakázky v kancelářských budovách. Spolupracovat bude CAPEXUS zejména s našimi dceřinými firmami AZ KLIMA a HORMEN,“ říká generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Technické zabezpečení budov (TZB) je vedle průmyslových zakázek, fotovoltaiky a kogenerací klíčovým sektorem ČEZ ESCO. Působí v něm zejména dceřiné firmy AZ KLIMA, Domat Control System, ENESA, HORMEN, KART nebo AIR PLUS.

Během 10 let existence proměnil CAPEXUS pracovní prostředí pro více než 400 firem, mimo jiné pro Avast, Jan Becher Pernod Ricard, DHL, T-Mobile, Siemens, UniCredit Bank, Vodafone a další.

„Vytváříme jedinečné kanceláře, a pomáháme tak firmám růst. Dál růst ale chceme také my, a proto jsme se spojili s ČEZ ESCO. Některé dceřiné firmy ČEZ ESCO jsme na trhu už potkávali a vzájemnou spoluprací se obě strany dostanou k dalším klientům i zajímavým zakázkám. Velkou příležitostí jsou do budoucna energeticky šetrné budovy v návaznosti na nejnovější trendy udržitelných technologií v budovách,“ vysvětluje Daniel Matula, vedoucí partner společnosti CAPEXUS.

Roman Gazdík, mluvčí ČEZ

CAPEXUS:

CAPEXUS je předním hráčem na trhu komerčních interiérů ve střední Evropě. Pro klienty využívající kancelářské a obchodní prostory zajišťuje komplexní Design & Build služby sledující poslední trendy na poli pracovního prostředí.

Více než 100 profesionálů, kteří se specializují na architekturu, design, projekční činnost, workplace consultancy, stavební realizace, technologie budov a dodávku interiérů na klíč. Během 10 let společnost doručila nové pracovní prostředí pro více než 400 firem od mladých dynamických startupů až po velké nadnárodní korporace. Ročně CAPEXUS realizuje více než 130 000 m2 prostor. CAPEXUS je zakládajícím členem Studio Alliance, které sdružuje přední evropské odborníky na pracovní prostředí.

Více na https://www.capexus.cz

O ČEZ ESCO:

ČEZ ESCO (Energy Service Company) je dceřiná společnost ČEZ, která se zaměřuje na služby související s moderní energetikou, dekarbonizací a snižováním klimatické stopy pro průmyslové zákazníky, obce a instituce. Jde například o energetické audity a energetické poradenství, výstavbu a provoz kogeneračních jednotek, zavádění systémů měření, renovaci teplárenských soustav a instalaci fotovoltaických elektráren. ČEZ ESCO je také dodavatelem služeb souvisejících s veřejnou a firemní elektromobilitou. Zajišťuje i dodávky elektřiny, plynu a tepla, výkup elektřiny, obchodování s emisními povolenkami, provoz energetických zařízení a jejich servis. Má cca 2000 zaměstnanců. Mezi dceřiné společnosti ČEZ ESCO patří firmy AirPlus, AZ KLIMA, Bytkomfort, CAPEXUS, ESCO Distribúčné sústavy, ČEZ Energetické služby, ČEZ ENERGO, ČEZ LDS, Domat Control System, E-Dome, ENESA, ESCO SLOVENSKO, HORMEN, KART, KLF-Distribúcia a Spravbytkomfort.