Prodané nemovitosti s pronajímatelnou plochou 217 tisíc metrů čtverečních se nacházejí v České republice, Polsku, na Slovensku a v Maďarsku. Nejvíce je jich v České republice, a to 30 s pronajímatelnou plochou 89.300 metrů čtverečních.

CPIPG rovněž oznámila, že dnes byl dokončen přesun 36 nemovitostí v Česku a Polsku s pronajímatelnou plochou 108 tisíc metrů čtverečních. Kupní cena činila 191 milionů eur. Do konce roku má být ještě dokončen nákup dalších 17 nemovitostí v Maďarsku a na Slovensku.

Transakce rozšířila maloobchodní portfolio Immofinanz na 166 nemovitostí s pronajímatelnou plochou více než 1,3 milionu metrů čtverečních v deseti zemích světa, upozornila agentura APA. CPIPG vlastní v Immofinanz podíl přibližně 77 procent.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Podle svých internetových stránek má 889 komerčních nemovitostí v řadě zemí, včetně Česka, Německa, Maďarska, Polska, Slovenska, Chorvatska, Švýcarska, Itálie či Británie. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z devíti českých dolarových miliardářů.