Prestižní akreditace svědčí o závazku projektového týmu postavit udržitelnou budovu, snížit spotřebu zdrojů i emisí uhlíků a vytvořit zdravé pracovní prostředí.

BREEAM je přední mezinárodní metoda hodnocení udržitelnosti budov využívající auditu a certifikace třetí stranou, což zaručuje, že certifikované budovy jsou v globálním kontextu nejlepšími příklady environmentálně ohleduplné výstavby.

„Těší nás, že se nám akreditaci BREEAM na úrovni ‚Outstanding‘ podařilo získat. Jsme hrdí na všechny, kteří k tomuto úspěchu přispěli,“ říká James Woolf, zakladatel a CEO společnosti Flow East.

„Od samého počátku nám toto certifikační schéma pomáhalo v realizaci našich udržitelných cílů.  A i nyní, při vstupu do provozní fáze budovy, jsme odhodlaní zajistit, aby i nadále udržitelnost zůstala prioritou této nádherné stavby, jakož i celé společnosti Flow East.“

Mezi klíčové prvky udržitelnosti The Flow Building patří vynikající dostupnost městské hromadné dopravy, inkluzivní a srozumitelný design, flexibilní podlahové plochy, 56 dobíjecích stanic pro elektrické automobily, místnost pro skladování kol a převlékárny, vysoký podíl přirozeného denního světla v kancelářských prostorách, automatické stínění vnější fasády a vnitřní ochrana před UV zářením. Řada inteligentních zelených technologií zajišťuje vysoký standard uživatelského pohodlí, zdravé životní prostředí, dlouhodobé úspory nákladů a snížené dopady na životní prostředí.

K celkovému wellbeingu nájemců budovy přispívá i všem z nich dostupný společenský prostor The Flow Zone na střešní terase poskytující výjimečné prostory pro práci i odpočinek a úchvatný výhled na Prahu.

 

The Flow Building

představuje kombinaci jedinečného designu 21. století a nejnovějších technických řešení. Předností projektu jsou rozměrné flexibilní prostory a velké množství přirozeného denního světla. Budova byla navržena tak, aby nabídla pasivní metody ke snížení spotřeby energie nájemců. Projekt usiluje o získání hodnocení BREEAM „Outstanding“.

Zdroj:// Retrend